冷氣討論 (14)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
more thanks
部野會臭
3個月內必臭
同埋裝新機個陣聽個裝機佬講
呢批大金好多人都出問題
但搵唔到確實原因
換完室外/室內板,會正常番一排
之後又壞

我就係其中之一
其實我到最後都唔知係關部機事定係裝機個人問題

建議係用三菱算
三菱有殺菌技術,不過wifi要加module往點係平過大金好多
大金真係貴在個名
用落麻麻
lm
兩間公司嚟
70尺房用緊GS09,呢排發現好似有啲overpowered,成日會停機搞到濕度爆升 反而廳用GS18就無乜問題
匹數大變頻下限都會變高,特別係冇咁熱嘅夜晚會feel到,所以都唔係一尾加大匹就好
制冷型開高溫停機係會高. 盡量用越低風. 你開乜.
大金冷氣大金享受
睇14 頭post
24度cool mode 試下唔用auto fan,用最細先
Auto 節能加風噪balance
High cool energy saving
Low cool quiet
想問下cs-u18ywa好唔好 嘈唔嘈?
如果要換其實邊間好
三重就泰國
三電就中國
都係420mm 都係冷暖 電機多左可以拆 但重工有uvc
最理想:圍欄上
掛頂如果貼到盡天花無位開頂蓋維修要拆機落嚟,擺地下圍欄擋住散唔到熱。
直頭放喺圍欄上,又慳地方熱風又直接吹出去背面又夠回風機頂又有位做維修兼師傅唔使擒太高搞。
如果圍欄唔可以承重就造個架剛好貼住圍欄嚟放機。

如果再講究啲就考慮埋有無太陽直射。
https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=731&t=5179791
你講乜
三重420 中國江門三菱重工
三電420 係泰國三菱電機
睡房換冷氣

睇中樂信(變頻淨冷)

3/4匹 3680

1匹 4580

係咪都係唔好慳嗰900蚊…一鳩嚟個買大開細好d呢?

thanks
想問下三重個部2匹srk50zsxh 係咪屌打依家新款?見佢價仲企係$10000以上,但新款好似7/8000左右?大家都係一級能源標籤,而且新款用R32,照計仲涷d呀,室外機亦細好多,安裝都方便啲…..
ZSX係性能怪獸 能源效益高到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞