冷氣討論 (14)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
裝到先得架,外面圖又無,又要出黎登.
無人係F買分體,等鋸.
想學野
你意思係封左 左右入風位
只靠機頂入風比散熱?
係左右出風位. 頂位出面機尾封左佢,頂位亦靠牆身左右孔吸風,亦以免機背排熱短路機頂吸回.
唔該晒
機尾左右殼與牆都最好封埋佢
9X呎,啱啱裝HU90AA, 開23度都夠涼,之前用PHILCO 3/4匹定頻

要裝匹半先啱?
睇你要幾度.
匹半計20 度.
人地既要求要更低溫.
你27/28 度可以3/4
唔明講咩

不過我知有同鄰居都裝左呢部,師傅第日過黎睇位
到時再算睇岩先比錢買
無緣
廳用 一匹半 樂信RC-S12HR 同 東芝RAC-12G3VG 點睇?
同價位又有無其他推薦?
Thanks ching, 想問下Fan係咪校high 部機散熱會好啲襟用啲
格力oem

菱機, 大松,恵而
我同你情況差唔多
裝就裝到
但要搭棚
420都要搭
如果唔洗要勁凍,呢排開22度,上個月開24度,個匹數建唔建議減少少
York兩匹定頻窗口機,扭去off之後熄咗,之後就開唔返了
整主機板係一定要搬落地整?係就廢事整不如買過部⋯

請教一下,窗口變頻式係咪會有高音(身邊無人用),怕嘈親屋企隻貓
返屋企試下先
啱啱裝咗格力,唔覺有高頻聲
請問各位CHing, 變頻冷暖窗口機 (非分體式) 是否只有p記同樂信有出咋?
420 匹半 重工 有咩選擇?
想問一問,如果想裝Panasonic一匹窗口變頻嘅話,應該喺PanaShop定豐澤買?

如果係依兩間嘅話,想問+$400標準安裝服務會唔會包埋拆部舊機落嚟?因為我想將部舊機賣走

唔該晒各位
想問1.5匹窗口變頻機邊部好?
請問 睡房80呎 想換部 1匹 窗口定頻
窗口向西北 冷氣機位貼右邊牆
有冇邊個型號/ 牌子 推薦?

e家用緊果部機內滴水聲勁嚴重 搵師傅整完過左幾日又繼續有聲
師傅話個台唔夠鈄同埋話部機舊(用緊樂信)
想知道買左新機安裝既時候有冇咩要特別留意/改善呢個問題?
因為對聲音好敏感, d 滴水聲嘈到訓唔到覺
豐澤要另加一百,師傅帶埋舊機走
室外斜度圖please . 滴水定流水聲?
我都唔係好識分 似係流水聲多d (我形容部機玩口水咁既聲
好多年前都試過有流水聲跟住真係流水入室內
但果陣搵人fix左
冇室外斜度圖 冷氣機e家係用鋁架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞