冷氣討論 (14)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我都係建議60zsxh 或63zrh 計大二匹,
老友反映63zr 開super quiet 俾新十字居屋細三房向正西唔夠,要auto fan (因為石台無位不能71zr)佢話用24n3 三匹for 190 尺super quiet 先夠.
你唔嫌貴咪超源誠
Bip, bbe, 摩登,東園. 或者其他師兄彈出黎話你知.
唔該TKT巴打
請教多少少嘢, 謝謝

1) 我target果部機size 係 428 x 660 x 800mm , 我屋企個位480 X 690 X 650mm (500mm石屎台深度+150mm牆身厚度) , 所以會突咗大約150mm出石屎台, 咁樣有冇問題? 要唔要整U型架?

2) 有關去水問題一直好困擾, 宜家部機係(圖一)咁, 大廈去水位係石屎台中間, 同時部冷氣好似裝得低咗, 引致條水管個斜度唔夠, 去水極差成日收投訴。所以我係度諗,應唔應該加個U型架.將部冷氣裝高啲(圖二),增加水管個斜度, 去水會好啲?

圖一

圖二
底去水不用太斜.
腳在壓縮機前𢓭
志達,興業行
唔該巴打
咁個size我屋企都裝到?要不要加裝U形架?
不用,除非特別闊好似冷氣嘅路軌咁闊,機尾角右右二邊不要放上鋁架螺絲上
巴打係咪搵過超源誠裝得好無手尾?
想問佢地裝完即拆棚 定要留個棚多幾個禮拜?
同埋保養包唔包搭棚
工序你同佢傾,你有錢你叫香港小姐同你裝都得
有冇人有個條個老女人係中介婚姻好似假期結婚,係巴士話香港小姐都有得你X個條片,好似係2008年度,先謝賜酒
邊問. 平既人地二匹裝工二千幾.
想問下 tkt 巴打,有兩間房,房1窗台有48,房2有44,想裝菱重420冷暖,搵過間話唔夠位升高部機,只能不裝暖氣去水、機架,當 淨冷用,係未真係無辦法搞菱重個隻唔係已經機底背就可以橫出去水?仲要升高部機?
https://youtu.be/mIVhjwYH5U0?feature=shared

你地問有關於電機電子件(不過可惜風扇未得)此片計中國制
Tkt 巴

本身用緊大金分體差唔多30年
如果要換兩匹都係係咪 Gs18vf 最好?

冷暖都冇所謂
420同550機都裝得落
暫𣎴介紹菱電.

亦保證不會再有三十年.
理論上重工420外機機尾去水係唔使升高部機都裝到去水(夠唔夠斜水就另計啦),不過冷氣佬唔知咁多一律按返基本做法同你講
怕電機有鑊氣就重工50ZSH
BiP半價好抵屌
https://www.builtinpro.hk/srk50zsh-s
想維修冷氣,有無推介?怕俾人呃
唔該巴打再望望先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞