冷氣討論 (14)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
你覺得嘩駛唔駛咁大匹.
我乜都唔知
及你要到溫變頻裝分體
咁兩匹裝邊部
如果你發現你既樂聲扭制(多數1匹或以下,匹半有可能),吹水平之下開自動遙擺而停機著機少過3分鐘就小心,正式解決方法調大間距. 避免計locked rotor amp 長期overload 著火.
呢度追質不追量(量靠質自然有量)
但我睇佢兩匹果啲,能源效益標籤都係4以上
點會啊
AFWB18NIC
所以追質不追量
5-60尺房
窗口機
3-4k
有冇推薦

想買變頻定係唔建議
WRK20MEC1呢部o唔ok
三重窗口機美的代工
買返美的自己仲平啲
同殼嘅R22先勁,3/4匹已經凍到仆街,前無古人後無來者
你睇漏咗部變頻
原來睇錯,咁AFWB18NIC 呢部得唔得
屋企個位只係裝到珍寶好舊嗰隻兩匹,勁食電

想裝窗分兩匹,有咩推介
捻去Fortress 買

想問一問, 呢d位裝邊款冷氣先夠位散熱?
而家用緊樂信變頻一匹唔涼 ,師傅睇完話兩邊唔夠位散熱 先制冷唔足
試封左右出散熱
呢隻堅凍但大食。
窗分都係得樂聲樂信或者珍寶開利,要冷暖就得珍寶開利。
其實420 同窗分有咩分別

捻住裝呢個

三菱電機MSY-GS18
GS18裝到就去馬,點都好過窗分先
420係由傳統分體㩒矮室外機而成,樂聲系窗分就係嘅窗口機嘅後半部改成分體雪種in-out同控制電路駁返室內機,珍寶系窗分(368)就係將室外機整成方盒形接近返傳統窗口機size,但散熱風道跟返傳統分體行pull,有個coil擋一擋入面無咁易積塵積垃圾。
三菱電機GS18VF有冇得好似PAN記咁關機後自己吹陣FAN MODE
定係只能人手攪?
珍寶同開利窗分係同廠出?見兩部一樣樣咁
係個室外機一個左邊出風 一個就右邊出風
想問下邊度買分體式變頻好 第一次換 最好一條龍搞晒
Tkt 巴打
貨比三家
早幾日屋企部日立分體 RAS-X18CCK 開開下突然係咁漏水,之後CLOSE左,第二晚再開冇事。到琴晚又喺出風位漏水,想問下會唔會去水位塞左?
如果塞左,應該用咩通最好? 同去水位位置係右邊?
拆開面板有塞條喉用口吹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞