冷氣討論 (14)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
無人去price
玩ceiling concealed 三隻
樂聲三菱
咁去邊格價
黎緊屋企大裝修 想換晒3部分體機
應該要搭棚搞 換埋啲喉

大概要預幾多錢 洗唔洗十萬八萬?
未搞過 驚比人劏
成日聽人講一拖幾會好易壞

其實係咪咁易壞
. 各種有用的功能包括: 官方wifi app, 自動清洗, 防污塗層, 易拆洗設計, uv殺菌防霉, 空氣淨化, 天花板氣流, 左右獨立送風等等.

邊款有呢d功能?
菱電覆左 用黎包條喉用
十萬八萬唔駛掛
叫人上黎報價、問多幾間有個數
我估正正常常兩萬內,但要睇埋你裝既係咩款既機
匹數、變頻、冷暖、幾多喉…都要睇
上網睇下價格表心裡有個數先
無咁完美掛
Btw三菱重工好似有但唔齊
係,感覺好怪,風力偏弱,陣凍風吹出黎好陰涼,我開23度/4格風
以前試過有部冷氣穿底,所以我而家都會照加
想問你覺唔覺部機有滴水聲,都幾明顯下,尤其係開三格fan或以下....
4格噪音也能接受?
仆街我之前又係咁 保養上黎換過野整完都仲係咁
上左黎2次都攪唔掂
最後我自己發現風口set 做最水平就會有 set 鈄小小就無 用住先 懶得call 第三次
咁樣唔得,要投訴
換摩打換膠轆. 如果把扇唔夠直都要換. 有保一定要換.
慘在佢地都好似唔明點解會咁 風鼓個d 零件都換過哂
我有諗過係咪關d 風既流向事
d 聲係風鼓到出黎,換過哂風鼓既野都唔得,水平吹就硬係會有 一較鈄d 就無事而家,但又唔關風向個頁事 因為我較swing 都無野,總之一停係水平 吹一段時間個風鼓就開始有輕微達達聲 r 哂頭
換左乜除風鼓. 要換哂三樣野
得閒啲講下

達達右通常係bearing

如果grulu grulu 左膠轆.好似啲火車經過啲路軌駁口咁.

風扇本身好難會有聲,除非佢歪咗唔直離左心引起其他震盪.

要分清楚.

風葉水平或斜影響因為風壓不同而影響震動頻率不同.

點都好,未知有否對症下藥. 但我無論點都要整好.
開機23度4格吹凍間房,之後24度3格風訓教
如果部變頻長開嘅話
26-28度 auto風+風扇最慳電?
大風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞