冷氣討論 (14)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
無得換水盤咪換機,不過佢要包拆裝
更新: 代理話會再上來,今次揾另一個師傳跟跟

佢話就算換左膠水盤都未必得,說明書有寫冷縮熱漲聲係自然現象咁話

另一間房裝格力又無事
Wait and see
唔明 我講錯咩?
想問三菱重工25REC同25EEC有咩分別?
樂聲YU9ZKA同RU9YKA係咪就係爭個nanoex? 有無實際作用?
原來fthm停左產?
變咗FTKD
可能FTHM太廢無得救,直接換款算
睇咗錯420
FTKP變咗大陸造
請教一下大家,如果冷氣個電源插頭本身係三腳,如果改咗做“暫”線入制位
會唔會影響保養?
正常就唔會嘅
Should be ok
係角個度make sure 條喉唔好升起
同令部機要水平因我石台歪斜
第一個肯定無問題,本身都有架升起咗咁多。
第二個,正如之前講,重工背出,唔做架⼀樣駁到去水,只係無斜水,⼀係釘兩條鋁角喺兩邊托住部機打直出去水側邊走,但部機要凸⼀半出街。
係未可以賭一賭,裝機個時再同師傅夾裝埋個去水喉。
因為間工程公司透過賣冷氣個零售店話唔做機架及去水係未到時自己私下deal就得
想問下點解FTHM廢? 我諗緊買
荃灣工廈工人15樓準備搭棚 疑跣腳墮地亡
https://www.youtube.com/watch?v=vI0DfKSnYu8
咩都假
安全第一 生命寶貴 平安收工先可以揾多D$$
師傅通常都係自由身,啱嘴形的確好多嘢都有偈傾。
睇位嗰個只係將大概嘅嘢講俾師傅知,最後師傅嚟到臨場同個客點夾點裝係你哋嘅事,當然師傅都要跟據公司報俾佢嘅資料去備料,如果講好唔做架嚟到又話要做架佢未必有現料同你做。
我睇錯係420
因為420都換咗款。

FTHM仲有貨你啱就買,FTKD變咗大陸造唔敢講一定係差因為大金喺大陸同電機一樣都仲係神枱級,但我明未必人人接受到
想買便買很自由的
好左架啦今年三年
上網對spec 對功能你唔識?
冷氣用左4-5年 突然開始嘈同埋唔夠凍

應該唔關洗冷氣事(岩岩3-4個月前先洗完)

係咪出得事係咪成部換好過整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞