冷氣討論 (14)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
如果室外聽到就係流水,無既定室內滴水. 你分清先同通常裝過斜多過唔夠. 信興老吹多.
Sor 你個師傅街外定信興
我係係室內聽到既 我住大廈中層所以唔清楚室外情況
師傅係街外搵既

https://youtu.be/_c_ICSqBNOg?si=_d_VatEIJCWPNBM1
上網search完比較似係流水聲
拋水流水聲. 底去水機不可太斜.
請問有冇師傅可以介紹?
你影左斜度睇下先
我屋企果部窗口機Panasonic 1匹 都有呢個問題, 較power mode 先有滴水聲, 靜音 mode 就冇滴水聲, 但長期好似去唔切水咁,個接水盤經常滿水流出,(已經通完去水條喉&清乾淨個接水盤)都係咁,勁撚煩
水盤排水口不要向番室內方向. 及都係小心機斜.
可以點樣影
求賜教
想問有冇c fu推介 price.com揾到機 想揾人裝比人上黎睇位都等左個禮拜 問又唔覆點算
樂聲系用耐咗係會有水聲,因為底盤去唔切水加上積塵,甚至會倒灌漏水。
如果窗口機想整wifi 開閂機請問可以點做,冷氣電線入牆冇插頭
直接換部有Wi-Fi
室外倒灌番入面其實好少,出水落底盤有高低落差.
係左手直出個段有超多麈就會. 用筷子都都通到.
https://www.price.com.hk/product.php?p=581829
牆身開關改依個得唔得?
佢個窿好細好易塞,正常人又唔會大洗窗口機,一塞就倒灌加噴冰
美的咁睇.
變頻分體要平基本上東芝
日立 RAW-XH13CA 1.5匹 窗口式變頻
請教ching 呢隻點睇 我有冇需要極力勸阻我啲屋企人
格力oem.
咁就呢款Gree 格力 GWF12CV
1.5匹 窗口 變頻淨冷
日立嗰部係R32,對應返應該係GWF12DB。
請問窗口式冷氣, 係咪都有d 可以冬天吹暖氣?
係咪仲可以空氣淨化?

想問一間房3/4匹或者一匹, 有無推介
得樂聲。
邊款型號有 合理價就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞