冷氣討論 (14)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
啲好野留返比自己
有冇人可以指教下

其實樂信,panasonic
係咪真係一樣㗎?
好多都係spec一樣

好似 RC-HU180A 同 CW-HU180AA

只係一個就樂信
一個就pan記,panasonic 就賣貴啲

間間賣冷氣舖都係咁講
會唔會啲料有少少唔同?

thank you

我想問下
曬太陽會有咩問題
我全部用𥦬口機
間屋掉番轉係日出可以曬到屋內天花板
部機又突出窗外大匹數都幾多下
每日曬到中午
咁係要買乜牌子或者要注意D乜嘢呢
加匹
想問下 開利 38QWS09VS 同 42QWS09VS有咩分別?
原來係室內同室外機
呢兩日係度睇左好多賣機既實體店, 網店, 機價有平有貴, 安裝費用又咁多唔同項目, 都睇到幾混亂下唔知揀邊間好, 未落到手
暫時鎖定左會裝三菱重工 SRK35ZSH-S 1.5匹, 地方大概兩百尺左右, 之前用一匹好似唔多夠力咁, 揀1.5匹應該夠做掛?
最少50zsh, ideal 63zr
原來要上到兩匹
想問一個問題, 其實之前裝一匹, 其實SET 24度都好夠凍
但咁樣接近兩百尺既空間用一匹, 其實係唔係部機會負荷得好重易壞?
反而用兩匹, SET佢25度, 佢冇負荷咁勁? 我有D驚太凍,凍親小朋友
平面圖加機位置加型號
要返去度度先,大約係長方形未夠兩百尺,冷氣放其中一個角
你講野有矛盾,你又話其實開24 度夠凍,跟住又話唔夠,即係想點
壞左先會諗換啦,唔壞點會想換😮‍💨
你應該講機正常24 度夠凍,但而家壞左唔夠. 我點知是否有其他問題引致,甚至宜家係正常定壞我末能確認. 點同你計算匹數

https://www.panasonic.hk/usm.ashx/e/7zt1rwYXAiWEX1X3Hkyy9L78MgHH_nQnjcy1dRPey4xSf_S-9OJc2dUIWETRAOl7wfNdVDzjb5qKZxQ4RNg7A7jnBetg-vmj_jx2NxvG5_~t9HhAdra_T~_g7q1yJbFQ8AWlmrBHW7TKXr-6bJ9W2Aoo/ac_size_recomm.pdf
係我講得唔夠詳細
部1匹機都用左一段日子,差唔多十年啦
一開始開24度都夠凍舒服,係今日個風又好似細左,又唔凍,搵人洗左一次都唔ok, 所以換左佢算,廢事整
咁等你再詳細啲再計. 宜家只得呢啲資料計不到,仲有開乜setting, 樓底等請提供
架仔點裝香港都唔會跟
人地高低壓喉一定係分開包,同埋雪種喉同冷氣接駁位會落膠水
都話全世界應該得香港係咁
啲線企理到
冷氣突然有聲無風出 係咪收咗皮?
電容卦
請問2.5匹分體有咩高性價比既型號推薦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞