活俠傳6月14發售(5)

729 回覆
8 Like 9 Dislike
祕笈《五毒密錄》《溫陽活血符》《備急千金要方》《傷寒雜病論》《太平聖惠方》《南宮武備論》《唐門藥典》
一年南宮壽宴-二師兄好感高(好感30以上)選擇大師兄的提議、無醫術、去千金方打工
二年千面人事件-需(Lv3>醫術≧Lv1)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/10wN_Kfusr5ipzXVzvNewsPHmn3HNCNUtqME26t94I4o/htmlview?usp=sharing#
點解我有既? 我R撚爆個頭佢邊位
幾周目後,三女主都結過緣了, 竹兩個相關end都唔差
拉晒d囡嘅好感度睇, 應該崆峒三個/上宮螢會快過雲裳完成咁, 多d事件已經有

串嘴奸狗d對白係頂癮
瑞杏
好似Re0既魔女
可以俾主角一直死亡回歸 SL去搵人互動 唔小心死左情報都可活用於下一次
而家三條女既結緣都玩過哂
開始唔認真咁周圍解死法
忍唔住去睇下葉雲裳嘅劇情
我由上官螢派跳槽去葉雲裳派
小心有劇透

起身同我更新遊戲呀鳥熊
練咗颯踏流星劍, 第1 rd 3倍攻, 起手開絕招, 一下打2千

我有小師妹跳去龍湘線
龍湘咩都做晒,最後結局畫面係小師妹
結局優先度小師妹>師傅>龍姐
有啲可能bug位未fix,我一周都無端端跳瑞杏出嚟變埋心上人,我心諗JM9,我識你老鼠
跟手仲問我10命運點救大師兄,但我去左最後的暗器所以無復活
1周目鳩玩, 冇女滅門
2周目溝小師妹, 開茶檔收工
3周小溝雞脾妹,後尾嚟埋唐門. 大溝夏候蘭, 無意中開埋西武林線, 做埋盟主, 同夏候蘭
生埋BB 兩個
好撚滿足, 雖然唔知點解醫術5但冇救到大師兄
哩隻驚真係好撚好玩, 終於可以擺低一下
你開左錦囊?
我都係發夢見到佢, 一開始唔知個錦囊咩黎又唔知佢乜水所以sl. 同埋我都係10命運點救師兄 原來玩左個bug版
救大師兄個度 我仲以為FAIL左

睇返先知
原來唔係即場救返佢
係會死左先, 之後先走返出來話佢假死
醫術5+小梅好感20以上留係山
跟大師兄落山就要10命運
我2,3周目都有10命運 落山,但冇俾我roll wor 唔知邊個位做少咗
可能要去後山拜祭,一係同飛石幫大佬一係同解無塵?
好似話落山有另一個道德+名聲判定, 過咗瑞杏唔會出黎,唔洗10命運都會飛俠歸來
留山除左醫術5 小梅好感20
好似仲要南宮護心訣
落山既話名聲50道德80或者天命點數10
如果係名聲50道德80
就自動直接skip左瑞杏問你救唔救
如果條件唔夠
瑞杏就會出嚟問你救唔救
要用10點天命點數
無論點都一定係葬咗先
之後先會再出返嚟
講真醫術5 南宮護心訣 小梅好感20
呢個條件真係好難
就算你攞到咁多本書
你仲要用大量用武學點數去點
而且仲要去留學
如果唔係你根本就唔識小梅
唔會幫手
小梅唔係必要, 內力有50以上,收功自己打刺客都得
玩到第三四周目都未知點練溫陽活血經
內力最好要係50以上,因為傳功會係咁減5-10起碼你要保證傳完要過50先夠兩點
內力>25 +1
內力>50 +1
南宮護心lv3 +1
內力<50中途收功 -1
夠4點先夠救到
小梅唔落山好感夠20幫你打唔洗收功,落山就要夠45先幫你
我都冇練過
我係
有事件可以加一級醫術(但係好似要本身醫術三級以下)
一開始黑衣人拎五毒
4師兄賣2本醫書
再加唐門藥典
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=73317&snA=1553&bpage=1&ltype=
應該係夠2點?
係,2點先岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞