活俠傳6月14發售(5)

729 回覆
8 Like 9 Dislike
瑞笙比台仔屌就係因為佢口講無選擇但佢從來都無掙扎反抗過

對比之下呀活由細因為樣衰比人恰到大,因為老豆搞事所以咁多年黎都仲係低級外門弟子,但仍然無認命可以行到最後

睇終戰瑞笙d對白真係心諗你好唔好意思
劇情活俠屌打啦係遊戲性加沉浸體驗p5真係正好多

P5 d劇情so far都好皇道
我只係將我既愛平等咁分俾所有人
後宮係咁架啦啲對話本身都無預你個個都娶
結局都係得一個人選
崆峒掌派人應該可以開後宮
咁多人愛呀活先係嘔心
有新死法就有新點數,有點數開新遊戲就有獎勵
戰術等級有咩影響?
有d技會跟據戰術等級影響效果量
拆包笙活雙俠最終戰前
阿活會拜託阿笙如果佢死左幫佢照顧佢d心上人
拆包到有判定係可以一口氣拜託8個
所以可以開後宮 但會唔會有真後宮結局就唔知
https://discord.gg/aBwnF3Gm

Btw 其實我有喺巴哈開活俠傳dc
吹吓活俠傳/解包
Share 下fanart
同埋最快新資訊咁
你哋有興趣都可以入嚟睇吓一齊等更新
原來係呢度開架 以為巴哈個邊搞
我喺巴哈貼出嚟先
係我開的
普通難度想笑撚死人咩
第一次玩 揀普通難度有咩問題?
當然無問題
見你講到暗器咁勁, 原來係玩緊普通模式
第一次玩 唔睇攻略 當然玩普通 暗器真係太勁 基本上9成對戰都係暗器加小小嘴攻 同防禦 對戰設定有問題
同埋其實你想笑人又無point先最好笑 係game入面你嘴功10都無 你下個動作就係嬲
但好似係你激動啲喎
得啦 講野無point 算撚算啦你
唔計一開頭個個結局
自己玩咗3週 基本上都係BE
最好已經係走佬死唔去
第4週睇咗攻略先出GE
出咗GE先有幕後啲資料睇
7/26 更新

功能新增

秘技:可修練雷神腳
決鬥:圍攻唐門遇三個高手,唐衫、唐大鯨、唐嬌嬌加入支持的可能性。
劇情:講經堂三師兄閒聊

功能調整

天命:武林大會後應對之策,小師妹的決策數值調整(好感度加成*0.1)
劇情:第二年一月下旬段考決鬥老唐門弟子的條件判斷(勝利次數=2 改為>=2)
秘籍:可修練柴刀八斬法
系統:鍛造及煉丹,專案開發路線調整為可退回初始項目
秘技:雷神腳的修練條件(形意拳>=1)
秘技:雷神腳數值調整LV5, LV10 形意拳+ (已修練過不生效)
秘技:蛇兔鷹猿搏數值調整LV10 形意拳+ (已修練過不生效)
商店:四師兄販賣秘籍白猿通臂拳(第二年十月~第三年三月)

功能修正

系統:劇情結束轉場期間,進行讀取遊戲或回傳標題,發生的卡死錯誤
系統:讀取存檔後,標記為已開發的鍛造及煉丹的數據設定錯誤
系統:鍛造及煉丹,標示為已開發項目的規則調整。 1.升級項目後(目前的)。 2.轉換成新項目(新的)。
戰役:天武門的戰役設定錯誤
劇情:唐嬌嬌加入唐門的觸發時間,改為在主任務劇情之後
劇情:人物立繪閃爍、進行心想對話的黑幕閃爍
劇情:轉場黑幕重複
劇情:錯字
劇情:大師兄歸來,龍湘出現對話的條件判斷
劇情:武林大會前宋悲來唐門,弟子與你的對話台詞修正
劇情:後山勸離的劇情對話修正(是否有經脈閉塞)
劇情:後山龍湘心魔觸發條件新增判斷(是否與龍湘結緣)
劇情:葉氏兄妹初到唐門,小師妹幫主角拍拍的演出
劇情:使用回想功能可能造成畫面卡死
劇情:東西武林路線的三個唐門弟子立繪卡死
劇情:出發武林大會主角立繪卡死
劇情:刺殺盟主路人俠、嵩山弟子立繪卡死
立繪:小梅的立繪設定錯誤(不悅、怒、大怒)
立繪:錦香弟子的決鬥立繪
秘技:崆峒玄兵鍛法的描述內容
一上嚟就睇到 嘈交
係咪有花生食
劇情:葉氏兄妹初到唐門,小師妹幫主角拍拍的演出

普通難度有暗器命中修正 一開始咩都冇練都70幾80%命中之下 覺得易打係正常嘅 困難難度反而要諗多啲 唔係一直暗器就打得贏

BTW 我有兩個提議比你
一 試下用困難同埋唔加點(作者本身預返嘅難度)去玩 體驗下作者原定嘅難度係點

二 就係拎時間玩其他game 依隻遊戲唔好玩 玩下隻game 仲開心
我見佢話暗器好勁, 可能因為玩普通難度
跟住我話「普通難度想笑撚死人咩」
然後佢就好似中左嘴攻咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞