活俠傳6月14發售(5)

729 回覆
8 Like 9 Dislike
繼續唔睇攻略打完左二周目
誤打誤撞救返大師兄 娶埋小師妹 打完武林盟主
做左武林傳奇end

終於明點解D人講無第一周個含家產end
就唔會有第二周個種得來不易既感動同幸福
玩到幾乎哭𠹌左

下周研究下雞腿俠路線 有無人可以比下tips
段回憶點出?

無乜,只有好感好重要
一係命運升爆先,一係刷外堡升
最後個年去一去後山
第1次見佢前
一係有醫術lv1 一係有1層江湖鬼域錄
盡快開外堡 第2次見佢後可以去外堡刷佢好感
我係
第三年揀跟大師兄落山嗰度出
心上人唔係師妹
道德衰人,大師兄都有4星
唔駛
有足夠鍊丹點數已經OK
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=73317&snA=1593

支那人可唔可以唔好出聲呢
玩咗20個鐘先發現戰鬥有得投降
唔緊要 我都係玩咗過廿個鐘佢先加投降選項

1. (重要)初見面要有30點煉丹 or 學1lv江湖鬼XX(石灰粉) or 1lv 醫術
2. 升好感刷外堡應該最易中
3. 唔留學會識佢老豆,影響後面對話
4. 錦香官練功對少女的話打輸(投降)會升錦香門派好感,最少一二次先有機解人間道成就
5. (最重要)第3年12月要去後山
原來冇飛俠歸來
都會見到二師兄

感動
如果西武林線無女係咪都無相聲結局
YouTube 有無得睇返未俾人改嗰啲be
想睇返佢有幾慘
點講好呢 我又唔覺得改就一定錯
正如 小龍女 福爾摩斯 當年都比人屌到要復活
但 小龍女 福爾摩斯一樣經典

我覺得 改唔改 係要作者同讀者都要有共識
寫故係介於 服務業 同 製造業之間
要有作者嘅 思想 但唔代表可以餵屎

最先個大師兄 踢龍湘個到 如果走龍湘線 唔想女主比人錫 我係理解的
等於玩隻小龍女 遊戲 會有人想改變小龍女比人屌嘅命運

當然有啲人覺得 就錫一啖啫 咁時代背景下 有啲人覺得嚴重 我覺得又唔洗屌

最重要係 因為係遊戲 如果多個選擇 多啲人開心無所謂
但當時 鳥熊急到用咗個最錯嘅寫法
直接換大師兄劇本比趙活用

總之就 改劇情無問題 仲好常見下 問題係改成點 同埋根據咩人意見去改
當時係誇張到 貼吧開個po 鳥熊就會改
我都想睇返小梅
點樣比人搞大肚

同埋
狂犬點樣比人sm

諗返當年連赤燭呢間做起左既公司都要跪
鳥熊要唔跪都幾難
大師兄唔錫得龍湘呢樣真係鳩到無倫

steam幾時鎖撚曬支那人ip
elden ring打唔贏又洗負評
呢邊劇情唔啱睇又洗一餐 逼人改劇情

如果係因為game system唔完善/劇情未寫好/半成品當完成品賣而比負評就無野好講
呢三樣係鐵一般既事實 鳥熊的確抵屌

但因為劇情唔乎合獨角獸心水所以比負評就唔合理
我留左save
想試下小師妹變心龍湘會唔會比人斬
福爾摩斯咪一樣比讀者威脅
主要係steam 一係比好評 一係比負評
比唔落好評 唔評價大家又睇唔到
所以就變咗負評好多

劇情唔啱心意 比負評
我覺得係無問題嘅
試諗下 the last of us 2 ,動物朋友2呢啲 咪反而唔肯改劇情 強行餵屎比人屌

我覺得係要睇有無選擇 同個定位
屌小梅be呢啲就on9 因為講明係be 而且係可以唔睇的

大師兄個到 因為係主線嚟 強制玩家硬食
硬食無問題 如果講到明 大師兄同龍湘係情侶
係趙活搶人 咁無問題

但大師兄個到 最大問題就係 成隻game未寫完
大師兄 同龍湘只係 比較配合 但又唔係官設
所以先搞到 大家觀感差

反正我以前都講過 最好嘅做法就係
如果有開到 姊弟事件 就趙活做擔保
龍湘等到 4師兄搞掂件事 唔洗打唔洗錫

比個分支出嚟 唔洗劇情強制就係
依家強制比趙活錫係最差嘅寫法
無乜必要唔好投好d
最有用都係去錦香宮果陣專登輸比年輕女弟子果到

玩第三四周目果陣因為貪方便係咁係打乞幫果幾場戰役投降廢時刷三場咁撚煩

懷疑係咁次次去到武林大會果陣全部門派對唐門既好感度都勁低個個門派都要逆天改命
相聲結局好似就係因為唐門收左皮所以先兩條友唔再打打殺殺去做相聲
西武唐門無收皮所以無都好似合理
投降多數拎黎解死法
唔會
試左次 最多唔記得邊個位會有句旁白講「小師妹心繫你,殊不知你已經變心」咁上下
原本丐幫大佬叫毛二壯
班支那人又唔比人姓毛 跪左改姓王

後來睇到文本李富貴講 行走江湖想做大俠
甚至唔好講做俠 做平民都好 首先要有飯食先 無飯食 連丐都唔會做得成

根本句句有骨
解死法就覺得on9
我堂堂絕世高手可比瑞牲 結果仲會第四年係後山條橋到趺死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞