活俠傳6月14發售(5)

729 回覆
8 Like 9 Dislike
要入師父路線正路要:
- 留學 (1/2)
- 唔理菊邀請 (1/2)
- 骰入奪魄 (1/4)
- 冇被偷襲成功 (正常都會想骰到防衛成功,當100%啦)
- 第一場打贏峨眉弟子 (二週目我會話100%機會得)
- 第二場4回內唔打贏/輸峨眉弟子 (二週目我會話95%機會得,-5%因為有機太快贏)
大概有5-6%機會誤打誤撞
拜完師之後就好簡單,其實都唔係咁難自己玩到
跟左魏菊一周目
正常都跟阿菊姐
同埋我都試過save load入其他門派玩左一陣都無咩變化就放棄左
佢仲要係入左奪魂再過唔知點耐先出劇情
比你入到森林又唔可以平禮相待
是但選唔岩一樣都拜唔到師
唔睇攻略既話應該係最難開到既路線掛
鳥熊講咗會更新崆峒四妹的線

之前喺佢地FB睇過D對答
佢地好似之前出過大約時間表但比人暗算
總之隻GAME出個陣好多坑踩過 所以每步都好小心
而且隻GAME初初出個陣風評差到 佢地變到更加小心
而家連FB都無點講D咩 因為好似比中國人套過料起底
版本更新 v1.0.3200
1.0.3200

版本號:可於主標題畫面左下角確認
此版本針對劇情的人物立繪的資料載入進行功能重寫,若有使用替換立繪MOD遊玩,可能會出現非預期的錯誤,可先移除MOD以及備份遊戲存檔

遊戲存檔路徑,它是Steam雲端存檔同步的資料夾
%userprofile%\AppData\LocalLow\Obb Studio\Mortal\{SteamId}

如何查找你的SteamId:
個人檔案->帳戶詳細資料->帳戶名稱的下方

功能新增
劇情:唐衫加入唐門的可能性
劇情:唐嬌嬌加入唐門的可能性
劇情:小師妹成親,新增背小師妹上山的插圖

功能調整
系統:穩定性及效能優化。減少遊戲容量,減少切換場景所載入資源,將人物立繪及背景資源改為動態載入。

功能修正
劇情:與三師兄討論快報中報導的岳王寶藏台詞修正
劇情:錯別字修正
秘笈:雲霄雷霆霹靂刀的圖片,描述文字
繼承:生死簿給予的命運點數設定錯誤

各位又要跑多次小師妹線喇
JoJo終於出嚟
又要跑多週目
劇本可唔可以更新!
成3百幾mb,結局由49個變咗做50,應該有新野
仲諗住上嚟講 更新了
置頂咗巴打
未有新線,繼續等
梅毒繼續冇救
混世魔王繼續冇得醫
其實門派帳房錢有冇用?
我一路負錢到尾

同埋個D發明 (馬桶,殺人毛筆)
有咩用?
如果冇用就唔刷貢獻
除咗第一年升到-9000的話上官螢會入住唐門外堡之外,應該冇其他用途住.
除咗師妹同夏侯蘭仲有邊個可以一齊埋尾
諗住揀雲裳線點知去到一半就走咗,頹住玩完唐門的暗器
錦香宮殺人魔 aka 雞腿女俠龍湘
btw其實情感上大師兄先最親切

利申非gay
原來唐衫有新劇情
要低骰數收留佢,後面劇情都唔少
有冇人對於西武林打瑞笙果陣d對白好反感

瑞笙扮撚哂野咩你的劍你既感受傳達過來了之類

心諗你呢個天選扯線公仔好2c同經歷咁多苦難一切靠自己既趙活講咩共嗚
佢人設咪武俠小說啲主角靚仔武功強,後面仲加插佢童年夢想話要變勁
係雞腿刺客,錦香宮殺人魔
角度問題
佢天賦高 武功好 但所謂天賦咪堆神仙比佢嘅
瑞笙係天命之子嘅名 佢只係被選中叫瑞笙
某程度佢比趙活更慘 連選擇都無

我估 「瑞笙」「瑞杏」係類似稱號嚟 選中就做個個位
「瑞杏」未來會鍾意趙活 可能就係因為趙活幫佢做返自己
淨係知後面門派聚會經過錦香宮先會遇到,但劇情已經去到好後面。之前係咪只可以去外堡隨機刷好感?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞