活俠傳6月14發售(5)

729 回覆
8 Like 9 Dislike
如果再寫長啲個故仔應該可以同阿活聯手打大佬,不過應該有部分玩家唔鍾意
茶鋪,外堡都可以sl刷好感
外堡有事件連和尚一齊刷
本身第一年去破廟簡烤雞再幫道士之後打輸就會出現,確立姊弟關係之後佢殺大師兄幫佢手捉住大師兄
十月下山就會刷到佢比人偷錢事件,幫佢拎番之後就會住外堡
今朝買完 玩左全日 岩岩一周目
唔係好識玩 最後咩女都溝唔到就屎左
認住嗰啲害你嘅人,下次殺哂佢地
新手想問幾樣野
1 爬文見到D人話一次過儲起D武學點先學技 係咪即係揀練功 但唔升D秘笈住?
2 平時果D行動點 係咪都係用黎 打鐵 練功 摺紙回心相OR飲酒 會唔會揀出城果個option
3. 打鐵係咪先升防具 再升刀or暗器 跟住就可以停左佢
金烏死肥豬正仆街
1.普通戰鬥都會有武學點,佢地係建議你到自己上限(每次修練上限)先去練武去加點
2出城主要係刷野
3.基本上你玩普通升左護中鏡同唐門精英小刀就可以停
1 建議去練武場 修練點數 練夠上限數再去後山練同埋加點
完左一周目,應該識點升個人
暫時得三個女角加大師兄可以攻略
要溝女最容易係小師妹,龍湘同蘭師傅就睇下攻略,有啲嘢要必做先溝到
摺紙回心相只有小師妹係心上人先有效,如果溝其他女,就通常去溫泉
升級好唐門,外出有多啲嘢做,可以升多啲屬性同其他人好感
戰鬥就其實好易,升哂裝備,求其練啲秘笈都贏到99%,係差打瑞笙要準備好啲,如果揀普通難度,可以唔洗理添
回心相一定係蘇合香酒,每飲一次加一點內力
1. 練秘笈每次有上限用幾多點武學
如果你直接高黃色心相 去練功會送8點武學
但係去到後期你每次練功上限係用20點
如果你淨係揸住嗰8點送嘅 即係變相你呢次行動有12點浪費咗

2. 下山對劇情好重要
幾個例子
1. 王福貴同埋福韻事件同刷好感 影響最後西武林
2. 龍湘外堡刷好感
3. 閑逛有幾本秘笈

3. 升爆護心鏡先 精英小劍我覺得升唔升爆冇所謂
因為最後醫學加金鐘罩係不死之身
加埋招點蒼劍法無限連擊 加連擊越多攻擊力越高嘅buff 唔會唔夠打
1 no
事件or日常行動都有機會加武學點 儲到你一次練武用唔曬先去

2 睇你目的

3 衫必升 刀睇玩法

困難模式我推薦新手玩刀

初期行動
心相高就打鐵 心相低就sl賭錢
打鐵平均升刀同衫 刀lv5衫lv10就停 等開發 開發完就繼續打到滿 基本上除咗滅門線boss之外都已經可以無腦捅人捅死

有剩行動點就可以做其他野 睇你想走咩線or唔睇攻略周圍去鳩玩都得 反正夠打 最多走滅門線一樣精彩
而家行商淨係要一點行動值

開場買野買到四師兄2好感啟動落山買牛見點蒼兄妹

惡一惡三個大漢收錢 完事再迫葉兄還錢拎劍譜

已經易玩好多

不過唔建議一周太易玩 而家玩緊三 四輪睇返一周點輸到狗咁個feel 正好多

而家個故事你玩三周都好多新劇情
淨係試做好人/衰人都玩3 4轉
可惜做衰人入唔到魔
新玩想問樣野
學左金鐘罩而家有個被動技能係一到20氣揀防禦就自動出罩(扣10氣)
有冇得20氣但唔開罩
好難控氣
今日玩三周目中bug,困死咗係江寧圍城戰,一圍就到去十二月,然後到十二月就無啦啦傳送咗返去唐門
我見本身十月中旬有出城解圍個劇情,不過我load 返之前個save就冇咗,大家小心啲
想睇佢真係背叛師門
點解要控氣
最好有個邪教女線
俾你媾
最好有個邪教女線
俾你媾
有無ps5
依家更新左到咩環境?依排玩緊p5r,大家都係養成劇情遊戲,我覺得活俠傳係差p5少少,就係個遊戲性可以再好d,不過兩條友整都可以接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞