活俠傳6月14發售(5)

729 回覆
8 Like 9 Dislike
而家都係周圍死多幾次開新save算
真係咁好玩既咩?推到第5個搞到有d心郁想買
見仁見智,個人認為劇情同文本變化係多又正
$88 咁平,買啦
我都係睇完遊戲情報科先入坑
$88係抵玩嘅 不過真係做好心理準備唔係啲咩大作囉
好,今晚買
好睇你鍾唔鍾意重複玩多週目
同埋鍾唔鍾意睇劇情
戰鬥系統就真係完全唔使期待
每次都係練功打鐵
最多係有少少唔同流派
混戰更加係悶
但係劇情真係幾好
我而家玩到五週目都仲有劇情未睇得曬
你每一個選擇 同唔同人物嘅好感動
自身嘅四大屬性 道德處世修養性情
都會影響你嘅對話同劇情
如果你係鍾意玩多週目去睇唔同劇情嘅人就會好鐘意
多謝巴打咁詳細解釋
我鍾意武俠game
但初初睇有手遊feel搞到無乜興趣(亦無深入了解)
見推到第5個po
即管買黎試下
建議第一週目唔好睇攻略
純粹靠自己玩結局出嚟
同埋冇乜m傾向嘅話
建議玩普通模式
諗住試吓困難 點知第一次群揪都過唔到
困難比初版已經再易咗 無難到過唔到咁誇張
打下鐵個啲 都夠玩到去end

第一次群揪如無意外 係大師兄個到?
等大師兄招技就係 超強aoe
隻game要記住 1周目趙活 就係活下去
就係廢到捱唔到大師兄出嚟
不過如果對劇情冇影響就無謂勉強
無啦啦解鎖到杏花仙同溫夫人對話
杏花仙好撚癲
我玩到7週目,只係想解死法+汗青書

依家擺底等更新
我上網睇D人話要唐門比人打個陣大師兄出現先算成功救返大師兄

我自己試左 : 醫術5,內力over50, 但係冇練南宮護心訣,冇小梅好感

結果
唐門比人打大師兄冇出現
打敗瑞笙之後完左因為冇開西武林線
但係大師兄有走出來同我相聲
如果你睇攻略來玩一週目,你會感受唔到唐門的傲骨
我等緊混世大魔王同小竹小梅
加劇情同結局
當埋葬大師兄時,若命運點數至少有10點,會做夢夢到瑞杏,可以選擇支付10點命運點數復活大師兄(如果申屠龍好感大於等於30,或名聲大於等於50且道德大於等於80則無法觸發)
呢個算係大師兄結局
只要入滅門線
有救到大師兄
冇同任何女角結緣
最後就會係相聲結局
我個人覺得呢個結局幾好
亦係大師兄畢生所願
識睇就要睇雪山派女弟子
佢最正係無論你揀邊一條路線
另一條路線 個劇情會發生的事都係會發生
只係冇左主角參與
然後你會係另一D途徑好模糊地知道返另一條線發生左乜野事

例如我冇比錢葉家兄妹買藥
之後我係另一個硌人口中得知阿妹死左,
阿哥瘋瘋地

冇跟大師兄落山就會見到重傷大師兄歸來
跟大師兄落山就見到佢比人打
本來戰鬥系統已經浪費時間,又對白又動畫,你重要搞耐啲
唔睇攻略玩第一輪困難先體驗到真·趙活人生
所以我覺得同夢中個瑞杏係兩個人嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞