活俠傳6月14發售(5)

729 回覆
8 Like 9 Dislike
見到大家都想救大師兄好感動
一周目見到佢死,係咁load save都救唔到即刻sad到仆街
你活著,卻已死了很久
我要特登開save先搵依個死法
二周目
尤其係前期困難再加冇繼承 真係辛辛苦苦自己練
冇咗啲內功勁絕望 俾返啲功夫我
不過最後發現隻驚內力冇咩用 同埋攞得返
小梅 到底可以點樣俾到good end佢
唔搞掂千燈樓都好難寫到good end出嚟
打鐵流 護心鏡+暗器

打遍天下無敵手
解到屍心蠱就得,順手仲可以救返掌門. 我估會同瑞笙其中一條/五毒秘錄有關
點睇都係二師兄本手抄有關
九泉丹方
會唔會關事
我一周目比佢吸果陣一本內功都無練過
中咗梅毒 快救
想問下steam deck 玩唔玩到
雞脾俠條線玩柒左 溝佢唔到
開多個周目溝緊
夏侯蘭

啱啱先入森林已經覺得呢條線好撚正
行得起,有community key-mapping,但我覺得字有D細,唔係幾好睇
我玩到宜家都係會一睇到某啲位就感動到眼濕濕
佢有樣好突出係每個角色都刻畫得好好
每個角色都令人有印象
隨便一句對白就可以令你回想起某個場景
當你將阿活培養成一個大儒時,佢話自己哩兩年都有努力讀書
啱啱有fd送俾我玩
完本以為搞笑game嚟
去到唐門要比人滅門
玩到唐門最後暗器真係sad到pk

不過二週目誤打誤撞入咗夏侯蘭線之餘仲要救翻大師兄+二師兄回歸True end
真係感動到起曬雞皮
有種苦盡甘來嘅感覺
利申:我完全唔知㩒咗啲咩觸發呢個ending出嚟
相信呢個就係作者嘅原意
就係自己探索屬於自己嘅劇情
由一個江湖垃圾到成為傳奇
可惜初期各種問題,搞到大多負評
師父路線真係誤打入到咩
上yt 補完返金國行,結尾小菊教仔, 杏花仙與皇帝對話嗰幾段真係好正
刪咗真係好可惜
爆左大半講少少感想
缺點無非都係之前save問題 照住故事做慘人有意思
但係完左始終都係要s/l
要人嘥好多時間返返個進度就無謂

優點係劇情完整 冇咩特別想挑剔嘅嘢
劇情走向多得嚟角色唔會走得太離譜
呢度真係控制得好好
好似大波深咁好感度高低啲行為爭好遠
但係其實都符合返佢個人設 呢點我鍾意
唯一真係懷疑唐門落毒呢樣好突兀

至於理念果啲對我係零討論空間
享受一個創作就係應該投入返個世界同角色
係強國人先特別鍾意下下投射返現實同自己
睇返阿活可以利活咁用忘形篇真係勁bug
向掌門閉關勁耐先領悟無形拳
阿活幾年就完全領悟忘形篇
無招勝有招
有靈活心境先得,好似師傅線最後走佬既話會話呀活執著於報仇忘唔到形武功反而退步左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞