活俠傳6月14發售(5)

729 回覆
8 Like 9 Dislike

金烏又唔係特別勁
憑乜
搵師父去都應該收佢皮
呢隻game有冇得一夫多妻
龍湘天罡伏魔劍型到
佢背後個Boss
啱啱開始玩兩日已經三周目
見到唐嬌嬌笑爆咀
上峨嵋搵人組西武林果陣係度
Mudamudamuda
係巴哈搵得返鳥熊改左乜 包括小梅原本個be
比金烏搞大肚 生左6個仔女

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=73317&snA=599
岩岩爆左次機 個故仔都寫得幾差 又亂 武林大會無拉拉叫主角ED雜魚上台
之後武器盟個盟主 咁重要既角色都可以無鋪排無啦啦出現
結局又有好多野無交帶 2師兄隱身期間做左D咩 點解要隱身 因為要暗中保護?好似講唔通 打完大交之後又唔出現 師父之後點
睇咗幾個禮拜都睇唔明,點解台灣班人咁憎淺,咁鍾意深哥
明明成個南宮家都係濕鳩
因為包嫖!
深V算係咁啦肯負責 講義氣 無行差踏錯
淺係果種乜都推責任俾人 覺得自己無錯最多係俾人迫
1. 唐門雖然由我地視角睇係收緊皮 但其他門派唔會咁清楚
叫唐門過黎都正常 話哂都三大家 啊活係代表

2. 唔留學會見到佢一次 留學兩次(唔一定會觸發)
小師妹婚禮會見一次 不過佢條線係未做好

3. 咪暗中保護 你升2師兄好感睇列傳會易明D
師父之後應該可以救 不過未做好劇情
南宮家先係咁
本身深哥真係好人,同佢fd就知佢經常派膠,但因為南宮家本身江湖地位搞到深哥硬食,仲要睇住個懦弱細佬
深哥佢自己冇變到佢阿爺同老豆嗰種算係咁

利申因為深哥一齊叫雞先改觀
深哥算係咁啦
雖然對立多但都無乜點出賤招陰你
意念唔同je, 算公事公辦
(我未試過推佢好感, 唔知會有乜分別)

淺條撚樣爛泥扶唔上壁, 累人累物.
老豆係衰, 但佢大佬唔鐘意佢應該真係因為佢廢, 唔關身世事, 而事實上佢真係廢.
佢阿爺叫佢留學, 各路人馬喺晒度幫佢鋪路任佢揀, 結果完全無主意
俾家丁恰, 明明之後都夠打依然要搵人幫
武林大會問啲野又on9, 咁撚多人問呢啲自爆題, 你想你老豆點答, 你老豆仲要靠人際關係搵食
然後第一次見袁無憲, 諗都唔諗就拎住人地封信走去篤灰
佢老豆同溫夫人啲野全世界都知, 你咁樣篤法之後點落台, 仲要大佬叫佢唔好亂黎都係要出風頭.
篤都算, 有啲野擺明屈嘅, 話人間道班友淫穢.
呢個小朋友唔係無辜嘅
最睇唔起阿淺就係佢嗰種小人得志,阿活都出聲勸佢係俾人利用,死唔聽,仲覺得自己咸魚翻生

就咁睇劇情深哥幫佢細佬幫到盡,本身深哥都覺得佢細佬唔啱南宮家叫佢出門去第二度,廢事留係南宮家俾人忽略,之後阿淺仲搞鳩死埋老豆都冇開佢拖真係算好好人
唐門衰落一早個個都知wo 大師兄比人殺左 就唔記得其他人知唔知 不過佢比人殺個陣龍湘同佢一齊 應該其他人都知
同埋講緊係叫主角上台比意見 唔係淨係叫佢參加 去參加個陣d對話係睇唔起主角 仲要其他門派知佢係外姓雜魚 比得佢帶隊都知唐門咩事
另外隻game本來定位主角係樣衰 師門唔教真功夫比佢 又無奇遇 後期可以無拉拉練到同大師兄一樣咁勁 大師兄直頭講佢勁過自己 講唔通
主線就大部分抄舊game 都唔出奇 武俠game寫黎寫去都係差唔多 不過好多野都無交代好 反而後面西武林算唔錯

戰鬥系統又整唔出唐門風格 咩門派都用暗器 係有特色 不過無新意 只係改版包剪揼 仲要暗器優越過大 一直暗器由前中期開始打到爆機 完全無難度 可能我玩普通難度所以有咁既感覺

整體黎講隻game只係中等水平 半成品 唔值得玩2周目 除非有更新
淺後面寧願信「壞人」都唔信我哋呢班「好人」固然一定會令一班玩家唔鍾意佢
但係其實我想講,站在當時嘅角度,知唔知蘇迎香同佢老豆係舊情人,同要唔要舉報佢係泥教人根本冇衝突
要記住泥教係佢哋呢班武林正道定義嘅魔教,蘇迎香亦都真係人間道法王冇花冇假。你話啲料係假嘅屌佢亂信「壞人」就話啫,家陣又唔係老屈。企喺佢哋班武林正道嗰面簡直係大功一件。結果俾人屌唔用腦諗嘢明明呢壇嘢最L on9就佢老豆

至於其他個性問題,同深哥一樣,睇你接唔接受到。都係嗰句,成個南宮家都濕鳩嘅
活仔去到後面起碼有啲豬朋狗友,淺仔成世都係可憐蟲
但係隻game就係要你玩多周目行唔同路線去睇晒佢唔同角色嘅劇情 玩一周目好多位你覺得佢係正常
雖然呢個moment佢好多嘢都未寫 但係玩一周目只可以話玩咗呢隻game嘅一半

劇情嚟講就係想玩家將主角由個廢人練到打贏晒其他人 你打贏個劇情咪發展到大師兄話你勁 你打唔贏咪唔會出現呢段劇情

戰鬥係冇咩可取之處 係有嘴攻呢嘢嘢有趣少少 同埋其實刀劍仲屈 去到後期可以第一回合打1千秒鳩9成人

不過你如果一周目打出唐門最後暗器個結局應該會覺得個故事合理啲 應該大多數人都係打出呢個結局 你一周目打出西武盟唔係咁易
一周目亂 可能無點玩溝女所以去到西武盟(正常結局應該點?) 重點係D女唔吸引 想溝師妹點知做左人妻 之後發夢亂選都係見返師妹 點知第2日又再發多次夢逼我變心
講講下又醒起 打羸盟主之後佢叫D女走 話無行房 咁佢結黎做咩

等佢出曬之後應該會爆多幾次既 不過以武俠game黎講 故事同代入感錯左D(可能因為無金庸D野) 玩開武俠game所以下意識同俠客風雲傳比 真係差左D 雖然河洛之後出個D都整唔返同水準 俠之道更加係垃圾 一開始都係半成品
好似係角色好感度有變or劇情發展先會畀你變心,你唔亂改感情線揀死師妹應該無問題 同埋好感度5先挽留到師妹,遊戲畀咁多選項你預咗一周目有遺憾唔會揀得岩(除非照住攻略玩,不過無意思)

基本上一周目劇情係無可能知道晒故事,因為要每個角色好感度高先知佢哋做緊乜諗緊乜,但一周目好感度由0開始會升唔夠數
你最後果句我就唔同意啦,起碼南宮橫正面0缺點,為左消除門戶之見身先士卒,除左你格硬話悲天憫人為左之後唔好死咁多人應咖啡佈局散功自殺而唔係對抗到底消極左d之外基本上你搵唔到咩點入爺爺
你未經歷過滅門係體會唔到消滅武林盟主係幾咁爽
其實最後的暗器個度成段都熱血又悲壯 我幾中意
俾2師兄毒死依啲係唔係唔算一周目
一定要sL嚟過無得加點數?
一周目無發過變心夢,玩過demo覺得好難打所以掛住練功但本身揀咗普通難度

之後二周目跟網上攻略玩後宮路線(純粹想打少幾周目一次過睇哂劇情),感覺好嘔心,對住個個講心上人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞