活俠傳6月14發售(5)

752 回覆
9 Like 9 Dislike
一個現在一個未來
有劇透link?
想睇下
佢自己都講依家既佢,明顯提示啦
反而咁我理解佢本身兩個靈魂,一個冇得出嚟個靈魂靠報夢俾阿活幫佢

捉棋嗰段都睇唔到有咩因由變到夢中個瑞杏
結果咪打唔贏破廟條友
咁咪死死地氣改打道士,攞本健身操
食石灰去洗眼先係真一周目

不過一周目就玩簡單應該會錯失好多劇情 佢輸蠃都有唔同發展方向

就算困難二 三周目你想輸都唔易
但現在嗰個臨走都係叫佢阿活

江陵最後決戰之前可以夢見瑞杏,明顯夢裡面係未來
https://youtu.be/KPTu1v1RC7w?si=w0_OB0U54QeBg1cq
...........jojo 黎既........
有一次溝緊雞髀女,驚大師兄仲再生溝唔到
由得佢死
仲有連大師兄邊日死都知
所以真一周目結局係趙活攻略左瑞杏
大師兄死左
之後我地依家玩既已經係2周目
而家有得直接投降
預告你嘅預告
正仆街
仲得閒做專訪 睇嚟心情唔錯
記者提下佢寫返大師兄龍湘cp俾我
玩一週目時做乜都錯 邊個都唔夠打 討好邊個就倒扣好感 乜女都溝唔到 女神送左比個全能靚仔做後宮 忍左幾日得黎最慘BE

直至多週目先發仲有好多條線同隱藏劇情,每個選擇都可以發展唔同既路線 而且正正因為一週目既慘 先更代入到主角 特別係夏侯蘭既死前走馬燈真係感受到主角係劣勢中難能可貴既堅持同努力

以呢個級量既故事同埋分支選擇數量 絕對應該上神檯 200蚊都接受到 對steam個評價真係不能理解
岩岩買左黎買,想問下 點解個存檔會上左鎖 唔比save?
劇情進行中不可儲存,要等自由活動
佢唔比你係劇情,選擇同擇骰仔果時save。自由行動(養成)先會有得save
7/13 更新

功能新增
傳奇文本補完:雪山行
傳奇文本補完:小梅來唐門
傳奇文本補完:武林大會路途遭遇
傳奇文本補完:乞丐與和尚、下山初遇李富貴、下山初遇福韞
傳奇文本補完:晁和被抓、留在唐門的事件
傳奇文本補完:江陵大戰期間遇黑衣人
傳奇文本補完:飛石幫拜訪唐門

功能調整
遊戲效能優化

功能修正
養成:外堡葉雲裳與福韞講法事件,好感度數值修正(葉雲舟->葉雲裳)
養成:江陵大戰期間觸發心上人事件後,任務無法觸發的錯誤
養成:第四年外出遇李富貴弄蛇失敗卡死
養成:伙房發生掌門人吃米糊糊,加入條件判斷(掌門人是否病倒)
劇情:唐門留學,與江湖女俠決鬥後劇情重複觸發錯誤
劇情:離家至客棧打工,義田的分支修正(是否贖回義田)
劇情:江陵大戰南宮深與家丁台詞錯誤
劇情:決戰臥雲崗回程,大師兄台詞修正(不會認識小梅)
劇情:龍之團聚主角與龍湘的台詞修正(主角以為龍湘想殺人滅口)
劇情:東西武林盟決戰南宮深台詞分支修正(主角是否參與江陵大戰)
劇情:東西武林盟結局傳奇分支文本修正(是否殺死瑞笙)
劇情:假趙活請客,掌門人台詞缺漏
劇情:初遇夏侯蘭的傳奇文本修正
劇情:錯字修正
劇情:文本修正(水滸->梁山)
劇情:拜訪錦香宮溫夫人立繪卡死
劇情:武林大會金烏上人立繪卡死
決鬥:江陵大戰回唐門決鬥二師兄的背景修正(煉丹房)
決鬥:福韞化緣的決鬥台詞錯誤
決鬥:修正疾如風、侵略如火、難知如陰的技能效果
決鬥:修正君子風傷害減免效果
決鬥:防禦數值顯示修正
列傳:二師兄的列傳二內容修正
製作群結尾修正
更新啦 睇嚟應該係周更
文本補完係加劇情?
定修改
只係加返完結小說d內文,game裡面冇修改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞