活俠傳6月14發售(5)

752 回覆
9 Like 9 Dislike
護心甲升到頂後,我自己偏好打鐵升武器多過升暗器,武器得一把,好快升到頂,其他時間可以做好多野。同埋升暗器好易比班同門師兄弟打到殘血
如果D師兄弟連你都打唔到殘血,點贏D戰役. 雜魚乖乖地執錢啦
特登睇攻略玩?
因為我一周目係想跟作者個思路玩 儘量唔load save
再加埋我唔想睇攻略自己試啫
第一週目最好跟自己意思去玩
冇 純粹衝學問路線一定配戰術 (加埋暗器基本上單挑無敵左)
玩完上黎睇就知其實一衝學問一定出聯盟線
上網睇人分享d劇情差分(指心上人/道德性情/之前選擇)真係超多分支

睇完自己都覺得無毅力洗落去 睇人截圖算
西盟線一周唔難
但唔睇攻略特登練
好難會中期就有醫術5救師兄
應該連秘級都未齊
跟落山畀10命運點救咪算
一周目無杏花仙
呢個我冇提到, 本來我練醫術係諗住可以單挑自動補血, 點知冇
不過我都係練到4就練唔到, 有本野要陰陽 >60先練到
但我有得搵X杏救大師兄 (同埋留學初期發夢唔知點解觸發左X杏入夢搵我, 不過果陣我SL變番心上人係小梅, 太撚正)

想講小梅正個位係第一年唐門得大師兄係FRD 得佢係除左大師兄之外肯對我好既囡囡
醫術要防先補到血
搭金鐘罩基本可以龜到死
我初頭拎左本點蒼劍法 打到中前期先發現最無敵一定係玩暗器, 因為佢可以斷捅人, 同埋唐門練到滿左仲有招被動射暗器, 基本上中期開始場場都無腦暗器就大勝 後期最多都係開場擋對面絕技之後先射暗器
你可以試下轉BUILD 刀劍流都好勁,因為只要打一把劍就搞掂同埋可以夾到流星劍秒人
暗器都用得流星劍
我意思係流星劍+刀劍同輕功FIT到刀劍流需要數值,唔駛練咁多武功,多啲時間做其他野
打鐵本身就有機會加1刀劍
前期肯sl淨係補心相同打鐵既話成形極快
hard mode難度easy mode既體驗
點蒼配戰術回氣快下下點破雲關屈死對面,係要先打中兩回合起動慢唔似得流星劍一招秒咁快
等半年後玩二週目再試 太多故事未補完

希望佢黎緊出自動贏單挑同戰役版本。 根本晒時間 做文字game 好過
明明同夏候蘭雙宿雙棲都未解到雪山派掌門個achievement

1. 冇女, 2. 滅門打贏瑞笙, 3.有fulfill救大師兄要求

雲裳線未做完, 唔買江湖快報唔帶佢上唐門當冇遇過先啦.
強烈要求大師兄相聲要有cg
第一女主
幾時先有新線 我要救掌門呀
點先有醫術5 搵極都得4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞