遊戲業高層: 開發成本越來越高 ,用舊IP出game 算

352 回覆
120 Like 11 Dislike
3億美金, 1000萬份都未回?真唔真啊, Source?
當你一隻賺$60, 都6億, 就算再分多幾成俾disney都有賺
梗係高啦
要交成700鎂保護費喎
我錯之前睇篇文係600萬份果陣寫
you suit guys love SBI

your problem
大機率係
隻tlos1 重製版啲物理效果仲差過 tlos2
波蘭佬唔會
明明個黑人史實係跟班,班LGBT就話武士,仲要屈人硬食
最先政治政確應該係Bioware
睇下隻Dragon Age: Inquisition d角色
衰過tlou 2
但日本低人工 基本上冇乜點升過
歐美人工成本升咗好多
Bloodborne 2呢?
因為你上面九成野都係講畫面, 但又講自己係做coding
會唔會覺得有d矛盾, 所以我先質疑
出日出埋啲左膠垃圾game緊係成本高

sq個間係咁出垃圾
game producer係project manager
game desinger即係artist
developer係泛指programmer
你誤會佢啦,其實係弦外之音,因為LGBT既出現,所以成本上漲啊
下下俾啲LGBT來受保護費,唔俾就狙擊唱衰,咪成本上漲
太多廢材睇YouTube 當打左機 或者 走出黎柒“部PS5 同Switch 封塵左成年,人大左 放左工都唔想打機
我已經戒左手遊 課金無底洞
其實唔只,你前期揾老闆投資,啲老闆都會咁要求
明明AI既出現應該係大幅減低成本先岩
班遊戲公司點解掉番轉係成本不斷增加
係依家d game垃圾到唔值得買曬錢曬時間
一隻GAME 賣70 美金
數碼平台費三成 或者
印碟費三成
已經得返49 美金
SONY/迪士尼 又要一舊
當佢自己左手交右手都係最多得49 美金一隻
印碟費用仲要再貴啲
同埋唔好忘記,阿根廷人(同埋好多其他地方啦,唔列哂,大家都明) 買又平啲
其實唔係隻隻都賣到70 蚊美金,例子來架咋
咁樣賣1000 萬份真係未必收到3 億返來
ai出現應降平左先岩,場景揾ai攪就得
自膠,唔撚記得左PS5 獨佔
但係獨佔咪就係搞到佢要計住賣幾多份既原因
如果一出即上PC 晨早過千萬
話時話,我想認識下,有冇啲LGBT果類嘅電話game係大賺

我就覺得左膠好決定隻game嘅內容同遊戲性
佢一出上pc, 每一隻都要分3成俾steam
獨佔一排, 起碼digital佢收得返100%
btw Psn唔同地區個價錢其實差唔多
無steam個差價咁大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞