[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(364) 7月AMD再顯神威

963 回覆
1 Like 3 Dislike
加錢轉牌子
pny最近拒保過,位ching要搵大陸張哥修顯示卡
基本上所有個名有benchmark既網都係伏黎
你要睇review就要睇返d最有公信力既媒體
例如Hardware Unboxed
https://www.youtube.com/watch?v=OuJ0IOSnWxM
我睇reddit 都見到多數人comment PNY 售後=0

加錢轉牌子既話咩牌子比較好? Gigabyle 得唔得?
正一9up on9仔,睇吓張哥平時整得最多係邊d牌子先講嘢la ~^_^ 喺度選擇性失明 pny最近有一單就咬住唔放笑撚死人~
你留意下你樓下位淫兄留言再做決定
對,你說的對
Bugdet 一萬到萬五鬆D
主要用嚟剪片執相
用緊4k mon 想要張夠力嘅顯卡

見到法奧有個6月優惠
想請問咁多位跟住個6月優惠list嚟執o唔ok? 定係有啲咩可以換咗佢?
唔該哂咁多位!

處理器:AMD Ryzen™ 5 7600 AM5 TRAY
主機板:ASUS PRIME B650M-A WIFI II
顯示卡:PNY GeForce RTX™ 4080 SUPER LED 16GB GDDR6X OC
記憶體:ADATA LANCER RGB DDR5 (2 x 16GB DDR5 6000Mhz C30
硬碟:ADATA LEGEND 850 2TB Gen4x4
電源器:Corsair RM850e Fully Modular 850W ATX3.0 PCI-E5.0
機箱:DarkFlash DK353 Mini 連4把無燈風扇
散熱器:DeepCool AG400 ARGB CPU Air Cooler

總計: $12,699
你剪片既話建議粒cpu俾多小小換7700,其他照keep都得
同埋想請問下 如果想要4tb ssd嘅話
應該直接換過一條4tb嘅ssd 定係應該買多一條2tb ssd?
唔該哂師兄嘅解答
如果會用4k mon,呢個list用唔用到盡?
如果想換張4080 display,有邊張推介?

1 x [年度最抵優惠]AMD Ryzen 7 7800X 3D Tray + ASUS B650M-A WIFI II + ADATA LANCER RGB DDR5 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C30 - Black
價錢:$4,299

1 x [6月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,099

1 x [6月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER WINDFORCE OC 16GB GDDR6X
價錢:$6,599

1 x Corsair RMe Series RM750e 80 Plus Gold Fully Modular Low-Noise ATX Power Supply ATX 3.0
價錢:$699

1 x [6月優惠]Enermax MarbleShell MS21 Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$399

1 x DeepCool AG400 ARGB CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $13,324
https://www.faroll.com/customize#NTA3Miw2MDExLDcxMjQsNzcyOSw4MDU5LDgxNTA
唔該巴打
唔該想問問
依家散熱用緊利民FC140
中間把大扇我嫌佢有啲嘈,想換咗佢
想問問佢個扣具啱唔啱用落貓扇度?
嗯,不過cpu組合優惠冇了,要2799轉asus prime n760m a wifi
b650m
想配個4K mon, 平時睇片多,小打機
想問要砌咩機同下限budget 係幾多?
巴打,有無 d 非強國牌子既大牌子箱 for mate 板同 atx 牛而又係細?
塊底板得2條m.2 slot,如果2條2tb就之後無得再加m.2 ssd,1條4tb就仲有空間,自己考慮下
唔該晒你
noctua a15既話應該得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞