名古屋及日本中部討論區(6)

706 回覆
6 Like 1 Dislike
當然可以
鳥羽水族館如果同伊勢神宮放同一日會唔會好趕,可能要由名古屋即日內回

本身都有諗住去名古屋港水族館,鳥羽係咪有特色好多?
鐘乳洞我都諗住去,
反而睇熊我唔太知咩黎
係咪有個牧場之類?

諗諗下我可能轉章唔放上高地同下呂同一日
感覺上高地再去下呂會好晏
可能去白川鄉半日就直落下呂

有冇巴打知道白川鄉有冇直車到下呂?
係海瀨! 不是水瀨
要去一定去鳥羽果個
會好趕 唔可以同一日
建議伊勢神宮+去食松阪牛/伊勢龍蝦一日
鳥羽水旅館+ 二見興玉神社(夫妻岩)一日
鳥羽水族館有海瀨睇已經抵返 記得就返啲表演時間去睇 同埋係全日本最多種類嘅水族館 雖然間嘢已經開始殘
係奥飛騨クマ牧場
白川郷淨係落到高山 之後要再轉巴士/JR先落到下呂
咁你之後又走返上去高山?
松阪牛同伊勢龍蝦有冇邊間推介?
剩係mark左一升瓶同大喜
下呂一泊二食之後我諗諗住落返名古屋市la
一升穩陣之選 但我食完又唔覺太驚豔
請問打算10月中去立山黑部睇紅葉,一般黎講喺唔喺已經有紅葉睇呢?值唔值得去?

如果要睇紅葉,應該行邊度睇呢?美女平?仲有沒邊度?
伊勢神宮好值得去
同埋鳥羽水族館 屌打名古屋嗰個
附近野食都好正 有伊勢龍蝦 有新鮮蠔 仲有松板牛
想問下 kkday join 岐阜長良川煙火大會 如何有無伏
想睇煙花

有冇人食過知床半島 浜焼きBBQ 魚太郎?
食物質素o唔ok?
諗住十月中至尾去名古屋
睇下會唔會好彩睇到紅葉
Day 1: 4:35pm到機場 -> 住名古屋
Day 2: am:名古屋->高山 ; 住高山)
Day 3: 高山-> 新穂高 (纜車) -> 平湯;住平湯)
Day 4: am:平湯->上高地; 住上高地
Day 5: am-pm: 上高地; pm: 搭車走 經平湯去富山;住富山
Day 6: am: 富山 -> 立山黑部 -> 富山 住富山
Day 7: am:富山 -> 名古屋. 5點幾機 預2點幾去到機場

定係應該調番轉玩
去左立山黑部 之後再上高地 之後先去新穗高?
想去埋奧飛驒熊牧場 係咪day3去埋好d?
day2轉做高山+新穗高纜車?
新穗高除左搭纜車之外係咪冇咩做b
奧飛驒熊牧場+新穗高 都係附近,應該放同一日
新穗高淨係搭纜車睇風景
唔洗咁
Day3早啲起身食早餐 9點幾10點上到去搭纜車上新穗高 之後1 2點落返去熊牧場就可以
新穗高淨係用嚟登高 睇下下面冇嘅紅葉/厚雪

個纜車會唔會好多人排隊等?我見搭就好快
我嗰陣1月上去睇雪 好似排咗半個鐘左右 等大概2/3班纜車先上到去
巴打幾時去?
HX岩岩又出名古屋優惠
六千唔駛,酒店仲平過東京

一家四口諗住咁...仲有個鈴鹿賽車場唔知岩唔岩5歲玩
1日本樂高樂園+SEA LIFE水族館+磁浮鐵道館
2TOYOTA豐田產業技術紀念館+名古屋Sky Promenade
3大須商店街+大須觀音寺大須觀音寺+名古屋市科學館
4名古屋港水族館+名古屋港口塔+南極觀測船富士號
5久屋大通公園+Oasis 21綠洲21+名古屋城+東山動植物園
6永旺夢樂城常滑+戶田川綠地公園
7長島溫泉樂園(水上樂園+遊樂場)
點解去完立山黑部唔落松本而係返富山? 松本至少離名古屋近啲
唔會夠時間去晒 Day1,3,4每日預減1樣
鈴鹿有啲遠 唔自駕 淨係搭車來回名古屋都3個鐘,除非捨棄長島半日
收到巴打,多謝巴打回覆,
我係先寫多行程,如果到時去唔駛就算,到時見機再調
9月23日出發,住係名古屋車站附近
(一)大須商店街-->大須觀音寺大須觀音寺-->名古屋市科學館(唔夠時間)
(二)長島溫泉樂園(水上樂園+遊樂場)
(三)戶田川綠地公園-->TOYOTA豐田產業技術紀念館-->名古屋Sky Promenade
(四)日本樂高樂園-->磁浮鐵道館-->SEA LIFE水族館(唔夠時間)
(五)鈴鹿賽車場
(六)久屋大通公園+Oasis 21綠洲21+名古屋城+東山動植物園
(日)名古屋港水族館-->南極觀測船富士號-->名古屋港口塔(唔夠時間)
(一)永旺夢樂城常滑-->回港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞