名古屋及日本中部討論區(6)

706 回覆
6 Like 1 Dislike
咁多位巴打 十一月尾想去名古屋自駕 又想去埋立山黑部 應該點plan好 我見JR去立山站都要5個鐘 即係用半日去立山站先一晚 第二日全日玩立山 跟住又要返立山住一晚 第三日再搭半日車出返名古屋?
如果唔系渣車,有咩景點係一定要去 (5日4夜)
可以信濃大町落山 唔一定走回頭路
但我打算完咗立山去白川鄉
咁就信濃大町上山
右上好
咩味都有,無咁悶
Day 1: 名古屋>松本>信濃大町
Day 2: 信濃大町>立山黑部>富山
Day 3: 富山>白川鄉>名古屋
巴打你好似好熟 如果我玩6-7日自駕 想去到 高山 金澤 上高地 白川鄉 立山黑部 吉卜力樂園 有冇辦法
問題應該唔大既

Day 1: 名古屋落機直踩上高山 宿高山
Day 2: 白川鄉+高山半日遊 宿高山
Day 3: 上高地 高山>富山 宿富山
Day 4: 立山黑部一日遊 宿富山
Day 5: 金澤一日遊 宿富山
Day 6: 富山>名古屋 吉卜力樂園 宿名古屋
Day 7: 名古屋走人

時間十分鬆預
你係預留喼部分位置再去機場掃貨再寄倉?
利申:UO買20k
仙貝之里係機場買最方便, 我係機場買~佢其他分店好隔涉~~
D蝦餅好輕㗎咋, 只係唔壓得, 大大包好"ar"位
機場個間係咪要check in前買?
me too 冇買hand carry
要買完即刻入gip
係。間鋪喺4樓。
唔該巴打
佢話就話4樓,但其實係離境大堂上一層。餐廳嗰層
感謝
如果自駕諗住
名古屋>犬山>下呂>高山
高山>奥飛騨温泉郷+上高地
之後上立山黑部再去富山>能登半島+和倉溫泉>金澤>白川鄉>福井
住多1日名古屋

唔知CUT D咩好
但又想10月11月去睇紅葉 (立山黑部自駕要沿路返好似唔順路
睇紅葉就要去香嵐溪

再研究下先 我諗最後得返9日 (扣埋頭尾2日 實得7日)
但又唔想走馬看花集中去幾個地方睇紅葉同浸溫泉
你寫嗰幾個地方紅葉見頃時間都唔一樣
十月尾11月頭唔使諗
淨係去高山以北嘅地方
預算09/11去到17/11
係咪下呂果到開始岩岩好有紅葉睇
有啦 下呂舊年去差唔多時間都見頃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞