名古屋及日本中部討論區(6)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
可以差好多
好似竹ふえ個啲成6,7000起跳一個人
出名又大路既大約2,3000一個
普通既大約千零到
不過都係要睇房型, 有無客室風呂, 食啲乜
依D要用日本網逐個PLAN睇先清楚, 外國中介網是鳩但比啲廢PLAN
JALAN同RAKUTEN間唔時PROMO都平到幾百既
如果你仲想平既話
溫泉旅館就算貴少少一定揀官網先 最多選擇又唔驚中介會漏左你個Booking

大城市就冇咩所謂啦 真係冇左個booking要臨時臨急搵間酒店都唔難
12月可以去立山山腳宇奈月浸温泉一泊二食, 望吓雪山(如果已落雪的話)

高山可以去平湯/奧飛驒浸温泉一泊二食, 坐吓新穗高纜車睇吓雪山(如果已落雪的話)

冬天去富山, 記得食松葉蟹

想問吓大家 黎緊會stay 1個禮拜北陸 長住金澤 仲有咩玩好

Day 1: 貓寺+永平寺+丸岡城
Day 2: 東尋訪+越前松島水族館
Day 3: 敦賀一日遊
Day 4: 恐龍博物館
Day 5: 冰見雨晴
Day 6: 白川鄉+富山
Day 7: 金澤>宇奈月溫泉一泊兩食
Day 8: 宇奈月溫泉>加賀溫泉一泊兩食

Day 5&Day 6其實岩岩5月先去完 但是諗緊有雪既又會唔會好唔同 值唔值得特登去多次?
有雪都值得再去 完全唔同feel
不過你長住金鐸好似唔係咁順路
有無日本福崗達人知道10月19-26日嗰個星期係咩特別活動?

嗰個星期無論係機票同埋酒店都係貴過今星期double

但明明已經避開咗重陽節

點解反而仲貴咗?
都唔係既 有高速巴士

諗住金澤>白川鄉>富山>金澤
有冇巴打11月上旬至中旬上過立山黑部
想問下室堂至美女平一段係咪會經常大雪?

諗住扇沢上
睇下搏唔搏到即日票直穿立山
想問下名古屋有冇邊間串燒推介? 想食多種類既 (有牛,豬),唔係淨係燒鳥。謝謝
我指你成個行程
好多都係福井縣果邊 日日都要來回
之後day7去宇奈月 day8又返返去加賀
我諗住買兩張4日pass 新幹線當地鐵搭來回 本身有諗過頭4日住福井 之後2日住金澤 但是見福井附近死城咁 又唔想搬酒店先揀金澤
11月尾嘅立山黑部值唔值得去?剩係長野嗰邊上得就去高山白川鄉唔多就腳
帶岩岩兩歲去白川鄉 會唔會好唔方便?
個度配套好唔好?想聖誕去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞