名古屋及日本中部討論區(6)

706 回覆
6 Like 1 Dislike
條女幾ok
高山唔會仲貴咩
係wor 冇諗過
仲擔心最後一日由富山返去名古屋要搭好耐車
咁其中5日係咪可以用5天立山黑部&高山&松本周遊券?
仲洗唔洗買’上高地・奥飛騨まるごとバリューきっぷ 三日券’ ?
1月自駕
下呂溫泉 平湯溫泉2揀1既話大家會點揀
我揀下呂 交通方便啲
有冇人知十月中立山黑部值唔值得係上面過夜
如果十月中:

Day 1: 香港早機,下午到名古屋(宿名古屋)
Day 2:名古屋朝早搭車去高山(宿高山)
Day 3: 去新穗高(宿平湯)
Day 4: 去上高地 (宿高山)
Day 5: 一早搭車出返名古屋,下午4點機返香港

咁樣plan得唔得
Day4直接返名古屋啦 交通一出事你就瀨嘢miss飛機
想問味藏天國係咪連打電話都無得訂位
如果係夜晚係咪好早就要walk in等位
10月中 6-7日 非自駕帶住1老呢個行程有冇咩可以加減
Day 1: 香港>名古屋
Day 2: 名古屋>白川鄉>高山
Day 3: 高山>上高地>高山
Day 4: 高山>富山
Day 5: 富山>立山黑部>松本
Day 6: 松本>名古屋 上機

同埋個gip換地方途中點搞
Day 2: 白川鄉有個位專門for寄存行李
Day 4: 我諗你book間酒店都係富山站附近? 未到check-in時間都可以擺住係酒店
Day 5: 富山>松本有行李托運 係電鍾鐵富山站 一件盛惠3000円

最大問題係Day 6 最尾個日先係松本>名古屋有d趕

如果係UO 夜晚8點幾個班就應該問題唔大既
冇訂位
唔該巴打 屋企人未去過日本 話想去d城市地方 諗住尾幾日落東京 10月中去立山黑部定白川鄉會好d?
Plan a
Day 1: 香港>名古屋>高山
Day 2: 高山>白川鄉>高山
Day 3: 高山>上高地>平湯溫泉
Day 4: 平湯溫泉>松本
Day 5:松本>東京
Day 6:東京
Day7 東京>香港

Plan b:
Day 1: 香港>名古屋>松本
Day 2: 松本>上高地>平湯溫泉
Day 3: 平湯溫泉>松本
Day 4: 松本>立山黑部>松本
Day 5:松本>東京
Day 6:東京
Day7:東京>香港
咁樣有冇咩大問題
Day 1 4:35到達中部國際機場 -> 乘搭jr至松本市 (宿松本)
Day 2 松本-> 立山黑部-> 富山 (宿富山)
Day 3 富山-> 高山(jr) (宿高山)
Day 4 高山-> 新穗高高空纜車 -> 熊牧場 -> 平湯 (宿平湯)
Day 5 平湯-> 上高地 (宿上高地)
Day 6 上高地 -> 高山 (宿高山)
Day 7 高山-> 名古屋(5:45pm航班)-> 香港

day4-6用上高地・奥飛騨まるごとバリューきっぷ 三日券
咁樣有冇問題?
Day6去完上高地直接返名古屋都得啦
10月立山又得返矮雪牆 對白川郷有興趣就去白川郷啦
個人覺得特登去東京有啲嘥錢嘥時間
要睇下兩老身體好唔好 我上次上立山黑部唔知係咪因為早起身+行得有d急 去到中後段有d高山症反應 好頭痛+心跳好快+暈
你兩老幾多歲呀
如果唔自駕盞搞
叫咗你做多啲運動㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞