狂賀九龍城寨破七千萬票房(76) [九龍城寨・圍城/從今以後/查無此人/談判專家/海關戰線/但願人長久/填詞L]

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
咁睇詳盡啲
Norris拉開其他新導演幾個馬位https://www.voguehk.com/zh/article/art-lifestyle/chan-hing-ka-norris-wong/
NORRIS WONG: 回應阿嘉的講法,我想下一部更加面向觀眾。第三套電影是「薪火相傳計劃」資助,預算較多,有 900 萬,需要再更加面向觀眾。
咁金都同填詞L都好睇吖嘛
兩邊講嘅嘢都差唔多,唯一唔同講法係,到底當時有冇逐頁挑剔、逐頁鬧垃圾?
佢付出好多努力同錢,默默耕耘又有內涵
睇城寨謝票 講實時票房9939萬
我覺得已經比預期好啦喎
呢套嘢成本應該唔算好高唔算咩大製作
舊年拍完今年就速速上,仲要上得好突然
差一千五百萬
唔係喎,兩邊講嘢都唔同,本身淨係睇陳小娟篇嘢我以為係導演冇比人工又諸多挑剔,自己袋晒啲錢又唔比credit 佢。但睇返d對話佢哋關係都幾好呀,陳小娟淨係話唔舒服要退出,但原來佢覺得自己咁坎坷
最後啲人工又係陳小娟話唔要,但篇嘢佢又話佢蠢淨係收頭一兩期錢,credit 都係佢話唔使落架喎
我諗陳小娟都估唔到個導演會走出嚟反駁佢
睇哂,又唔覺刀導有咩大問題
有哂對話過程交代成件事,當時陳小娟都冇野架,冇啦啦5年後咁呻
norris係有才華嘅
金都同填詞L兩套完全唔同嘅vibe都handle到
未玩到包場都破億
過硬毒舌啦
子曰:啲女人好古惑嫁☕️
古天樂今日率領「城寨四少」林峯、張文傑、劉俊謙、胡子彤,以及黃德斌、「魚蛋妹」王尹菁、原著作者余兒一齊出席《九龍城寨之圍城》謝票場,電影票房截至6月10日晚上6點,已達99,393,789港幣,為慶祝電影即將破一億票房,「龍捲風」古天樂即場派畢業證書俾「四少」。

古仔今日心情大靚,靚到連派心心都話已經習慣,問到如電影登頂上港產票房No.1會唔會叫四子跳《今期流行》賀一賀佢?古天樂笑言:「唔好搞….我。」佢透露《前傳》同《終章》已有大概藍本,但搭景及跟演員度期,開拍時間表仍未有定案;對於新加4分鐘彩蛋中有已故演員廖駿雄出現,古仔感到可惜,透露二人相識多年,確實要另覓人選取代其角色。

至於「城寨四少」人氣急升,連夾期慶功都有難度,會唔會以男團「Kowloon Four」之名跳《今期流行》?你推我讓之際,年紀最細、今日帶病上陣嘅子彤BB就衝咗出嚟講咗聲:「交畀我!」劉俊謙就即場幫另一BB伍允龍,開出「寸勁」招親條件,仲有林峯老婆最近傳有喜,真係喜事浪接浪,想睇現場更多熱鬧情況,記得睇足本訪問。
又笑鳩TVB
魚蛋妹威到
談判專家幾好睇
1日有500萬都幾癲
談判同城寨嚴格嚟講唔算合拍啦下嘩

除咗資方,演員導演都係香港人
唔敢想像九龍城寨加明日戰記個柒碌光仔落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞