狂賀九龍城寨破七千萬票房(76) [九龍城寨・圍城/從今以後/查無此人/談判專家/海關戰線/但願人長久/填詞L]

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
因為疫情過後,大陸人報復性消費已完. 之後應該就只會有少數有出名ip既電影會勁收, 其他電影既票房都會下跌.
日韓都經歷過呢個階段.

Netflix同抖音tiktok令到好多人少左去戲院. 周星馳都要拍抖音劇集搵食.
大陸好d , 仲有針對二三線城市觀眾既電影會收得, 好似末路狂花錢.
成本同宣傳唔駛大貴, 但內容貼地, 好多基層觀眾受落.

末路狂花錢呢類電影會越拍越多.
真係發覺你又想當然鳩UP
你個定論真係係唔該你睇埋暑假同十一叫完一一年個周期先再講啦屌

我望一望
原來係三套都玩一早點映然後三套口碑都鳩哂
唯一一套冇玩既又係胡老閭闆票房毒藥開既
西片又弱到無論得個兩套
唔怪得鳩到咁款真係
其他戲我唔熟
不過《談判專家》大陸既口碑唔錯喎,見到豆瓣評分都有7.4,好過《消失的她》。
胡老闆套走走停停7.9添你再望下收幾多
四套排片最多都倒掛票房多過排片你可想而之點
戲院不如排哂比加菲媽貓古老闆執多D算啦
因為疫情過後,大陸人報復性消費已完. 之後應該就只會有少數有出名ip既電影會勁收, 其他電影既票房都會下跌.
日韓都經歷過呢個階段.

Netflix同抖音tiktok令到好多人少左去戲院. 周星馳都要拍抖音劇集搵食.
真係發覺你又想當然鳩UP
你個定論真係係唔該你睇埋暑假同十一叫完一一年個周期先再講啦屌

我望一望
原來係三套都玩一早點映然後三套口碑都鳩哂
唯一一套冇玩既又係胡老閭闆票房毒藥開既
西片又弱到無論得個兩套
唔怪得鳩到咁款真係
其他戲我唔熟
不過《談判專家》大陸既口碑唔錯喎,見到豆瓣評分都有7.4,好過《消失的她》。
胡老闆套走走停停7.9添你再望下收幾多
四套排片最多都倒掛票房多過排片你可想而之點
戲院不如排哂比加菲貓古老闆執多D算啦
你講果套係貓眼未有觀眾評分,但《談判專家》貓眼觀眾評分都有9.3,高過近期絕大部分國產片。

只係想澄清《談判專家》大陸口碑其實好唔錯。
就算袁富華嗰類我都諗係咪齋拍戲就夠做
儲到兩個錢嘅通常會做下生意仔
首先點解會靠拍劇儲到頭兩個錢
然後繼續倒挂囉
呢4套野咁開出黎咪就係一堆人係睇都唔想睇
你對比城寨戲真係口碑有用到係咁加場
代言出下post嗰啲
當然前設係要有啲名氣
有拍開舞台劇點都好少少啦下話
而且冇記錯演藝學院佢係咪做過講師定咩
微博到見到話端午檔票房太差
原本城寨已經無排片
聽日又會上返
Aaron真係keep得好
企ceci隔離睇唔出年齡差
係cp感差啲

加菲巳經沖上第一位😀
我諗得劉俊謙 will fish余香凝ceci真係叫搵到食 仲要本身有外形

鍾雪 梁雍婷呢啲冇名氣又路人樣嘅喺提名之前應該好慘淡下
談判算唔算仆直
Will Or 郭爾君 林耀聲 凌文龍 黃溢濠 呢
我諗應該唔算,因為根本無高開過,會睇港片嘅都只係南方人(你睇未路同九龍嘅票房分佈係一南一北就知)。唔同未路尼啲搞幾個東北爛梗(大陸網民形容)都有大把北方人撐票房,唔計維和屁啲資本洗錢撐啦。所以我覺得談判唔出圈但又唔會仆直,就穩穩陣陣回本就算咁。
我把尺係用回本計

唔知套嘢回唔回到
鍾雪點會
Fish拍梅艷芳之前都挨咗好耐
巴打你對仆直嘅定義都幾低下
Will我講咗
林同黃得啲閒角做 Alma接近冇影視作品
凌文龍叫有套it狗 但外型問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞