狂賀九龍城寨破七千萬票房(76) [九龍城寨・圍城/從今以後/查無此人/談判專家/海關戰線/但願人長久/填詞L]

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
咁真係好唔錯
我會換個講法,佢係唔計較囉。
好似填詞L佢客串,我估應該因為同導演friend底,唔知會唔會得封利是。
衛詩雅其實演技好過阿Sa好多啦.......外形又唔差。
最明顯就係再見UFO入面兩個拍埋
但係阿SA名氣大咁多無計㗎
點止唔差,直頭正啦
殘影空間幾好的
不日同foodbuddy真係幾正
加長版?
談判專家8號起有優先場
有director cut 我都想睇多次.
佢連唱跑online首歌都咁唔願意,覺得佢係簡戲拍時會有好多條件就真

其他人反而機會少,大配角/客串都會做
點為之carry一套戲,因為喺我嘅角度carry一套戲唔係一個太好嘅形容詞,通常都係套戲某啲地方做得太差,要靠演員演技搭救先令套戲冇咁難睇,我好少會係一套好電影入邊話某啲演員carry一套戲
呢點真係差啲,連周慧敏都唱美少女戰士啦。
不過wiki番佢都有一堆客串。
上面解釋咗佢唔願意都有實際困難嘅
又關跑online事
喺自身圈子咩stage咪做返相應選擇
唔好淨係話電影圈啦
Tvb做女一嗰班都唔會走去做配角啦

其他人係冇得揀先要做大配角/客串
有得佢地揀會唔做女一?
跑online係例子,d fans鍾意聽佢都唔想唱,
因為佢有得簡

上邊提既中生代Fish、余香、阿談平時機會都冇,基本上有機會演出既都會去

就好似fish智齒,余香既七人樂隊,阿談既food buddies既大膽破格演出,我唔覺stephy會考慮去試
跑online上面解釋咗

我諗每個演員都好想一直尋求突破同進步
而唔好被框死定型
一方面拍商業片賺錢 一方面間唔中接下首部劇情片小品
殘影空間 探討人性陰暗面
白畫如焚 一人分飾兩角
其實都有唔少香港明星係唔肯減人工拍小品戲. 如果無片酬, 劇本都唔會睇.

好在香港大部分年輕演員, 同埋古生家棟任達華呢類明星都唔介意.
我反而覺得宜家班人冇揀戲嘅本錢
快撚d出手啦
傳聞吳慷仁片中正面全裸(雖然佢都拍過)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞