狂賀九龍城寨破七千萬票房(76) [九龍城寨・圍城/從今以後/查無此人/談判專家/海關戰線/但願人長久/填詞L]

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
咁誇張?
炒到幾錢一張?
信一咁紅個價唔會低
你等套戲過晒氣先收啦
或者轉買大老闆應該可以平價收
我見有d妹豬睇完,入咗古生/城城個坑
係咁考古番佢哋舊時,呢點我有d估唔到
瑞導今次唔止拍咗套偶像片,仲拍埋套偽BL
threads班女雜食到,連信九都食好痴線
咁大老闆同王九嘅cp 係咪叫老九

有無狄龍?
你講呢啲根本小眾市場,唔好講到好票房好係腐女谷出嚟,漠視晒成套戲嘅精髓。
狄龍暫時唔見上一輩cp龍占比較多
何以見得我有咁嘅論點

我只話
1.有directors cut 就好
2. 有堆同人女食CP
3. 我想買post card 但炒到50蚊張有啲貴

哪來「漠視晒成套戲嘅精髓」

回應返你
我覺得腐女/同人女係唔可以忽略嘅市場
你見官方ig不停repost 二創就知
如果要經營一個franchise/IP
有個蓬勃嘅二創環境係好重要
真係可以係佢哋賺錢㗎,賺到錢先可以繼續拍更多
其實合拍片出唔出得extended cut?
定係一早同Disney+傾好咗賣extended cut俾佢?
巴打俾人cap咗上threads
非劇透
諗起瑞導套《命案》
林家楝同LOKMAN都幾有CP感
想睇瑞導拍多啲偽BL
唔會有任何期望了。
幻愛取消放映(已被mcl職員證實)
認真
古生投資加菲貓賺D錢會唔會多過天下一9成戲
好mean
期待過億
又要講多次
過億不是夢
套戲去多上年紀入去撐場
一週票房 : 由2024年5月20日至2024年5月26日

排名:1
影片:九龍城寨之圍城
發行商:INTCN
產地:香港
開畫日期:1/5/2024
上映日數:26
一周票房(HK$):14,725,213
累積票房(HK$):78,374,146

排名:2
影片:芙莉歐莎: 末日先鋒傳說
發行商:WB
產地:美國
開畫日期:23/5/2024
上映日數:4
一周票房(HK$):3,544,635
累積票房(HK$):3,544,635

排名:3
影片:猿人爭霸戰: 猩凶帝國
發行商:WD
開畫日期:9/5/2024
上映日數:18
一周票房(HK$):1,845,174
累積票房(HK$):12,733,175

排名:4
影片:再繫「腦」朋友
發行商:INTCN / PPI
開畫日期:16/5/2024
上映日數:11
一周票房(HK$):860,567
累積票房(HK$):2,273,845

排名:5
影片:我在這裡等你
發行商:EDKO
產地:台灣
開畫日期:15/5/2024
上映日數:12
一周票房(HK$):564,511
累積票房(HK$):1,303,048

排名:6
影片:機動戰士高達SEED FREEDOM
發行商:ML
產地:日本
開畫日期:25/4/2024
上映日數:32
一周票房(HK$):476,711
累積票房(HK$):11,281,761

排名:7
影片:特技狂人
發行商:UP
開畫日期:25/4/2024
上映日數:32
一周票房(HK$):370,402
累積票房(HK$):8,364,854

排名:8
影片:劇場版《排球少年!! 垃圾場的決戰》
發行商:ML
產地:日本
開畫日期:11/4/2024
上映日數:46
一周票房(HK$):355,635
累積票房(HK$):12,777,594

排名:9
影片:從今以後
發行商:GS
產地:香港
開畫日期:1/5/2024
上映日數:26
一周票房(HK$):316,092
累積票房(HK$):2,377,500

排名:10
影片:鬼天廈
發行商:UFD
產地:台灣
開畫日期:16/5/2024
上映日數:11
一周票房(HK$):265,938
累積票房(HK$):708,205
又要講多次 一定破毒舌
閒日都仲係咁升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞