狂賀九龍城寨破七千萬票房(76) [九龍城寨・圍城/從今以後/查無此人/談判專家/海關戰線/但願人長久/填詞L]

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
粗口計字數同強烈程度
https://www.facebook.com/as1hk.entertainment/posts/pfbid0wnWK8FFZZzBXp56nv6aTjXoTXTcuBDug8PTF6K5aLtanfGEp1RmwPRn3xQjvEg16l

家有妻兒,張松枝需要維持生計,有段日子無工開,他主動向圈中朋友求救,對方總義不容辭。「我打電話,同佢哋講我無嘢做,幫我諗下辦法,有戲就預我,佢哋真係幫我諗辦法。

「我試過打畀一位好出名嘅經理人,我同佢講︰『有冇電影開,畀我參與下,我無嘢做。』佢二話不說︰『得!過兩日我畀電話你。』轉頭佢就搵咗兩套電影畀我開工,仲要係收足錢,唔使講價,你開幾多就畀你。我喺呢行,賺到嘅都係呢啲有義氣嘅朋友。」那年是疫情,電影圈正值寒冬期。那位義氣掛帥,出手相助的恩人「名經理人」,松枝這刻不透露名字,「因為我想留返有日攞獎時,我要多謝佢。」那個「佢」,是「她」。
小美?

掃毒2同臨時劫案
https://www.facebook.com/as1hk.entertainment/posts/pfbid0wnWK8FFZZzBXp56nv6aTjXoTXTcuBDug8PTF6K5aLtanfGEp1RmwPRn3xQjvEg16l

家有妻兒,張松枝需要維持生計,有段日子無工開,他主動向圈中朋友求救,對方總義不容辭。「我打電話,同佢哋講我無嘢做,幫我諗下辦法,有戲就預我,佢哋真係幫我諗辦法。

「我試過打畀一位好出名嘅經理人,我同佢講︰『有冇電影開,畀我參與下,我無嘢做。』佢二話不說︰『得!過兩日我畀電話你。』轉頭佢就搵咗兩套電影畀我開工,仲要係收足錢,唔使講價,你開幾多就畀你。我喺呢行,賺到嘅都係呢啲有義氣嘅朋友。」那年是疫情,電影圈正值寒冬期。那位義氣掛帥,出手相助的恩人「名經理人」,松枝這刻不透露名字,「因為我想留返有日攞獎時,我要多謝佢。」那個「佢」,是「她」。
小美?

掃毒3同臨時劫案
你依句同踩落老尖有乜分別?
我夠話踩落月球囉!
城寨人!啪啪啪!
小美真係又做得嘢又勁有義氣好正
咁要幾點開始等?
一定逼爆上海街
但weekend 好似打風
佢好似好想show自己係實力派
但其實啲人掛住偶像派嘅佢
唔係好明點解死都唔唱跑online首歌
就係軒公都諗到辦法解決個問題
同佢咪有對比
係呀《fantasy tale》開得一場演唱會冇重新編咪唱唔到

又唔係好似專業歌手首《雪花抄》開巡迴
stephy場演唱會個rundown編排其實玩故事性
隻歌唔夾咪冇揀

利申有去
talk part 度都屈咗佢哼幾句嘛
啲人又要chur 都哼得句啦點解唔唱埋成首
城寨ig開始出返啲刪減片段
佢年頭又拍咗部首部劇情片
換唔到mcl城寨精品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞