狂賀九龍城寨破七千萬票房(76) [九龍城寨・圍城/從今以後/查無此人/談判專家/海關戰線/但願人長久/填詞L]

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
只能講大家都只可以屌mcl
因為大家都知發生咩事就算真係比你問到上電檢都只會話個別事件唔評論及唔關佢事
我就唔會屌mcl。
佢地都只係被逼迫。
其實係 一開始有提出過重映已經好有心
奈何敵唔過強權壓逼
相信有心人已經盡左力了。
希望啲黃衛兵屌人唔開導演名之前諗下戲院處境
佢哋未必有咩動機甚至只係想賺黃養藍
但多個機會放映好過無
唔開導演名唔係話間戲院,係個環境搞到佢地要咁。
個陣有人留言屌,threads都有人cap圖屌
強國腐女加小姐姐市場好大, 又乜柒嘢CP又劉太又盛, 上B站九萬幾條天水圍劉俊謙片, 咩狗屎垃圾片都有
劉俊謙原來係中港台男女通殺
新香港日常,不意外,再發酵只會害咗劉謙。
btw 幾時開始佢簡稱係劉謙
同個著名魔術師撞名

印象中好少藝人會咁簡稱 好似得劉華?
好似無咩人叫古樂 張輝 劉雲 梁偉 郭城
通常叫華仔 古仔 家輝 青雲 偉仔 城城
當然我知花名冇得解 純粹係幾時開始咁叫佢
叫謙仔 阿謙 俊謙 好似親切D
學院派/舞台劇嗰班唔係不嬲都係咁取花名?
古農,周輝,謝豪,麥東,劉謙(冇睇開舞台劇,有錯請指正)
睇教束識劉俊謙嗰陣,啲人已經叫緊佢劉謙

btw, “劉謙”依個花名好似得香港人會咁叫,傳唔出去
大陸叫“謙謙”,台灣叫“俊謙”
係wor 無太留意舞台劇 但係你講起麥東我就覺

唔怪得

大陸台灣唔咁叫佢好正常 魔術師劉謙喺兩地知名度好高
麥冬係藥材名嚟
上呀
乜撚嘢,幻愛個陣已經叫劉謙
當年我都記得聽過。
好耐之前已經咁叫
https://mp.weixin.qq.com/s/97ToMa_QGDo99H02Av9yPA

一篇在微博上看到劉謙他們在康城的訪問,有興趣可以去看
不如話你幾時開始留意佢好過
咪係
咁果陣高登先同電影評論學會搞理大圍城放映要取消果次咪都要屌埋佢地?
(不過幻愛好似電視前兩個月先播過咋喎)
https://www.instagram.com/p/C7iOtr0Ji8g/

王九終於有得去海外謝票
嘩開大場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞