狂賀九龍城寨破七千萬票房(76) [九龍城寨・圍城/從今以後/查無此人/談判專家/海關戰線/但願人長久/填詞L]

1001 回覆
10 Like 6 Dislike

劇透請四重加密

最新港產片討論區

港產片其實一直都有好嘅作品㗎
但有時資金不足,宣傳唔夠,戲院係商業角度唔會畀面你,戲院自己都告急緊

唔係成日想打告急牌或者所謂情緒勒索
不過唔想有質素嘅港產片成為遺珠
所以有好睇嘅港產片上畫就要:

1. 入戲院支持
2. 分享 用口用手share
3. 畀啲鼓勵,少啲踩,唔好睇嘅位屌得細力啲
4. 試吓多啲留意港產片,留意下新人
5. D+ / Netflix睇到一套遺珠都可以分享下
6. 尊重別人意見,你覺得爛,可能人地唔覺

海外朋友可以留意下,有香港人在海外搞發行的:

歡迎港產fans入嚟圍下爐追下po

劇透請四重加密

LM
nplm
港產片(港產+合拍)上映時間表
2024年
7/3 - 填詞L (又名:填詞撚) (導: 黃綺琳
28/3 - 12怪盗 (導: 何國敏
11/4 - 但願人長久 (導: 祝紫嫣
27/4 - 聲影路 (導: 王茵茵 [特別放映] [紀錄片]
1/5 - 九龍城寨。圍城 (導: 鄭保瑞
1/5 - 從今以後 (導: 楊矅愷
1/5 - 重慶森林 (4K修復) (導: 王家衛
23/5 – 查無此人 (導: 孫立基
13/6 – 談判專家 (導: 邱禮濤
4/7 - 公開試當真 (導: 梁奕豪 [紀錄片]
5/7 - 海關戰線 (導: 邱禮濤

未有上映時間
原定3月上映 - 望月 (導: 羅耀輝

特別節目放映/電影節
[香港電影資料館]
定期單元 (多數為香港1920s至1980s舊片)
(詳情請留意官網)

[M+戲院]
[4至6月節目]
1。阿飛正傳 + 花樣年華 + 2046 (1日播3套) (4K修復) (導: 王家衛
2。和平飯店 (1995) (導: 韋家輝

[香港電影影評人學會]
1。影評人之選2024—生死之間
◇ 再生號 (2009) (導: 韋家輝

[百老匯院線]
1。第18屆鮮浪潮國際短片節 (14/6 – 6/7)
留名
lm
L定個m
lm睇劉謙仲可以紅到去幾多個國家
大家會唔會入戲院睇《查無此人》?
睇咗嘅影迷會唔會向其他人推薦?

唔會
Lm
留名
Lm
Nplm
你問兩個問題但淨係可以畀一個答案
信報:《城寨》揭示不如搞「港版環球影城」
https://lih.kg/3703706

熟悉港產片嘅大家入去建議下有咩經典電影可以改做機動遊戲玩
餐飲:八仙飯店之伊波拉漢堡
寶貝計劃
環球影城咪有個transformer 3D嘅,轉做成龍第一身視覺咪得,試下喺鹿特丹大廈碌落去
post入面都有幾個巴打有提呢一幕 好經典
應該幾刺激幾好玩
NPLM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞