狂賀九龍城寨破七千萬票房(76) [九龍城寨・圍城/從今以後/查無此人/談判專家/海關戰線/但願人長久/填詞L]

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
燒……燒雞
好彩唔洗加錢
表演算啦呢個
周四都仲有140萬
都咪話過億冇機
愛生事家庭
放賀歲檔應該晨早過咗
五月算淡季?,都可以27日7000萬
放賀歲就隨時死晒嗰3套
啱音啱意思 高質
睇錯全民勁寸
我都係
伍允龍咁勤力,好想頒個勤工獎俾佢
做嘢嗰個真係佢
得30埸仲要1/3係朝早十點前
最大贏家Ceci
只限香港
然後大陸同步上就變另一套紅毯先生
查無此人

近排咁少港產片睇
要睇嘅都清晒
我談的那場戀愛其實可以趁何伯何太呢個熱度上
最原始調查只有第一題
第一題先係主菜,同埋比較街客向
第二題只係輔助,畀電影節或優先場睇咗嘅影迷都可以參與,因為呢班影迷永遠無機會答第一題
始終而家太多戲玩偷步,同埋呢度太多人搶電影節同優先場
(所以第一題以「大家」、第二題以「影迷」稱呼)

問題原先設計只針對兩者其一
1. 第一次見到條問題:「我未睇,會搵日去睇 / 但唔會去睇」
2. 第一次見到條問題:「我睇過,會推薦更多人去睇 / 唔會推薦」

你提到個情況即係咁
第一次見到條問題:「我未睇,會搵日去睇」
睇完之後翻兜條問題:「我唔會推薦」

其實超出範圍,因為無預料有人會翻兜
另外我又唔會同一套戲開多一條專門問好唔好睇、推唔推薦之類
如果想表達某套戲好睇、想更多人去睇某套戲
直接出post讚或者吹奏,比只係正負評畀答案更有效

不過承認第二題對但願人長久同從今以後比較有意義,但對查無此人無乜意義
呢度有幾多人有睇查無此人優先場
同埋放埋一齊可能會影響調查結果
如果發現影響嚴重,可能取消第二題

呢類調查 本來只做幾套 而家套套都做 開始覺得太濫
唔想有人本來想睇某套戲,但單單見到多負評而縮沙唔睇
同埋自己都唔知仲可以做多幾多次
多謝代覆
班友霉到要出哂人名圖 但其實出咗都唔知咩人嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞