狂賀九龍城寨破七千萬票房(76) [九龍城寨・圍城/從今以後/查無此人/談判專家/海關戰線/但願人長久/填詞L]

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
點差都應該差唔過佢以前做運動員個陣
去到最後打王九直頭唔多分到呢三套
票房只會越嚟越減少㗎
唔會唔過,做都做比佢
更何況駛鬼用個做字咁侮辱,實至名歸
少咗人,但成個6月仲係得佢多人睇
咁又好難避嫌嘅
個陣明日戰記玩到咁肉酸
哩套大家都覺得冇問題
的確係
但當你見4拍4都仲死磨爛磨
真係睇下寰亞想磨到幾時先落畫
談判專家大陸票房衰左
貓眼估票房可能唔過兩億.

談判專家同九龍城寨, 係大陸都由聯瑞發行. 上次大量優先場救番九龍城寨, 聯瑞今次玩同一招, 但救唔到談判專家.
咁咪姐係唔係呢招救城寨
半紅不黑狀態永遠最慘
諗住二擦睇嗰4分鐘絕密片段
想問係咪有上映既戲院就會有得睇哩4分鐘絕密片段
香港真係純拍戲都搵到食嘅得好少數
反而想知香港演員多數靠乜外快兼職搵食
點都得到七月十四賀賀王九敗陣啦(唔敢講佢真係死左)
佢都幾好野 揀晒係香港最難行個條路

香港做運動員已經乞食 仲要係冷門運動 退左又去做演員捱世界
廣告
各港產片場次 (30/5/2024 - 5/6/2024)

電影 (上映日) 每日場次
查無此人 (23/5/2024) 31-39 場
九龍城寨之圍城 (1/5/2024) 585-666 場 (139-160 場全景聲)
從今以後 (1/5/2024) 37-44 場
重慶森林 (1/5/2024 重映) 9-10 場
聲影路* (27/4/2024 特別放映) 0-1 場 (5/6 K11)
超意神探 (25/4/2024) 1-12 場 (影藝 (30-31/5, 3-5/6)、ACX)
但願人長久 (11/4/2024) 8-11 場
12怪盜 (28/3/2024) 0-1 場 (31/5,3-5/6 太古城)
出租家人 (14/3/2024) 0-1 場 (31/5 荃新天地、1/6 圍方)
填詞L (7/3/2024) 1-2 場 (AIRSIDE、圓方 (30/5-1/6,3-5/6))
4拍4家族 (19/10/2023) 1 場 (Lumen)

謝票場
九龍城寨之圍城
1/6 共 13 場
林峯(陳洛軍)、胡子彤(十二少)、喬靖夫(阿七) 5 場
胡子彤(十二少)、喬靖夫(阿七) 2 場
廖子妤(燕芬姐)、王尹菁(魚蛋妹) 6 場
2/6 城寨福利官謝票場 共 4 場
(林峯(陳洛軍)、劉俊謙(信一)、胡子彤(十二少)、伍允龍(王九))

查無此人
31/5 共 4 場 (包括 1 場追加)
1/6 共 4 場
2/6 共 3 場

從今以後
1/6 共 4 場
2/6 共 3 場

特別放映/節目
九龍城寨之圍城 城寨福利官見面會
2/6 16:30 奧海城2期活動大堂地下

叔.叔 x 從今以後 雙片連映
2/6 共 2 場 (15:30, 16:00(加場) 高先)

4拍4家族 戲院婚禮派對 (包場方式)
2/6 16:00 - 18:00 The ONE (三時恭候)
最低消費 $180 (可額外選購紀念品) (扣除特別費用,餘下收入計入票房)
婚禮禮金隨心

已落畫電影
年少日記 (16/11/2023 - 26/5/2024) 上映約 27 星期
白日之下 (2/11/2023 - 20/3/2024, 11/4/2024 - 22/5/2024) 合共上映約 26 星期

附:上週上映電影
30/5/2024
- Immaculate (魔胎)
- Boy Kills World (隊冧全世界)
- 詭異之家
- The Successor (子承父孽)
31/5/2024
- 五月天人生無限公司 [重映]

* 紀錄片
更正
九龍城寨之圍城 1/6 謝票場 共 17

4拍4家族
對白指導、謝票總監 Banky 楊秉基 戲院婚禮派對
紀念品價目表
$180 特別版戲票
$250 特別版戲票 + 電影《1+1》 DVD
$300 特別版戲票 + 4拍4家族 紀念 Tee
$400 特別版戲票 + 4拍4家族 電影原聲大碟 (CD)
$650 特別版戲票 + 4拍4家族 電影原聲大聲 (黑膠唱片)
$980 特別版戲票 + 4拍4家族 砌圖
碟都出咗仲磨乜鬼
《九龍城寨之圍城》周末於59院映逾520場錄得逾萬九人次,爬升達一倍二,每場平均人次更以37拋離對手,推算收入近百五萬,看來謝票與加長片段有其作用,為電影於39天在港錄得逾9,260萬,而港澳地區距離億元大關僅約360萬。

https://www.hkfilmblog.com/archives/95747
出名既美美澳加大陸登台一次都幾廿萬。

三四線既咪好似近期boyz 條垃圾咁去大陸酒吧唱歌或者帶下貨上下節目囉。

無線以前d小生一日係大陸走4-5場,一場執幾萬,一日都十幾萬。你使登佢地擔心?
今年端午大陸個市係咩事咁慘情
胡子彤個輩喎
個堆我諗有少少商場SHOW或廣告都算好喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞