突發!新加坡航空一客機緊急迫降曼谷機場 致1死30傷

819 回覆
87 Like 11 Dislike

唔識又要爭住出嚟扮專家係咁
正常人都唔會飛到去紅色地區
反駁隊反駁唔到唯有屈人勁嬲
老人家掂一掂都死啦
個slope同降落差唔多
不過啲人冇攬帶
原本globally好多media講呢單8個月bonus嘅新聞
帶嚟嘅公關效應今次抵銷晒
呢單嘢SQ應該好大責任
唔係話從來未試過有飛機因為亂流失事?
有多個心理準備
死得1個
你飛過幾多次? 你講得岩 但其實日頭只係令cb發展得快啲, 唔多表夜晚會完全無曬
點解
jackass咁 成身屎
遇氣流關波音咩事

737-800 飛左廿幾年 係全世界最多嘅子型號
計per million flight 死亡率0.07 仲低過a320系列 0.09
根本除左737max 因為MCAS系統
現時民航主要機型a320 a330 a350 737 787 777全部極安全
比你去機場 班巴士機鐵安全

好難避㗎,好少會睇完改搭下一班機
重點都係揀大機、坐近機翼位
上機之後食褪黑激素瞓咗佢
操作錯誤
果次法航因為空速儀壞咗
架飛機入亂流區之後因數據錯誤飛機失控
機師操作錯誤成架炒落海

等星航諗,唔係我諗
如果中晴空亂流就整定,肉眼同雷達都睇唔到

Clear-air turbulence is usually impossible to detect with the naked eye and very difficult to detect with a conventional radar,[5] with the result that it is difficult for aircraft pilots to detect and avoid it. However, it can be remotely detected with instruments that can measure turbulence with optical techniques
屌連新航都炒過,有邊間airline 係無出過事?
你唔飛我咪唔洗死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞