突發!新加坡航空一客機緊急迫降曼谷機場 致1死30傷

819 回覆
87 Like 11 Dislike
咁真係好慘
話說杜拜王子黎咗未
反駁隊又唔回應
你去美加就無得避
Sor柒左
Am730 無fc就用左條舊片當今日呢單新聞
有氣流真係驚到仆街捉住前面張凳
你搭飛機千祈唔好去廁所
屙緊已經feel到有氣流
出返嚟就著燈
可能一下插左落去 著左系統 自己拉返上去
利申 完全唔識
其實會
再加果刻咁緊張又會驚,正常人心跳點都加快咗
更何況心臟有事嘅人
一出事就個個事後孔明
你慢慢坐到靜脈栓塞啦
我都好怕嗰種離心力,我次次都要雙腳死踩塊地先頂到。
有次同fd坐短程business,佢將雙腳伸直放係前面bench(?), 咁啱有氣流,離心力好勁,佢全程冇變過姿勢,落機後休息左大半日,原來佢唔知放雙腳死踩地面會減輕離心力
雙腳死踩地面 即係用力向下踩?
咩Logic
新加坡聯合早報

超過40名新加坡航空公司職員出發前往泰國曼谷,協助SQ321航班的乘客。

據《聯合早報》瞭解,這批新航職員的班機,約晚上8時30分起飛。

據記者觀察,40多名新航職員星期二(5月21日)晚上約7時45分,聚集在樟宜機場第二搭
客大廈離境廳,晚上8時進入新航頭等艙貴賓室聽取彙報。大隊約10分鐘後陸續離開進入
安檢區,當中包括危機應對小組成員。

根據新航星期二晚上8時零1分的臉書貼文,公司正與泰國方面的新航人員和當地政府合作
,提供必要援助。新航也正派遣小組前往曼谷,以提供額外援助。

泰國交通部長宗龍倫吉(Suriya Juangrungkit)星期二晚間表示,新加坡方面已派出一
架飛機,預計當地時間晚上9時45分左右,降落在曼谷素萬那普國際機場。
其實安全帶真係咁唔舒服?
我覺得舒適度有定冇真係差唔遠
2013 年喎
佢地拎咗隻A359飛緊過去,應該準備接無受傷嘅pax去SIN
收皮啦 我唔明呀
又係波音777
我係乘客真係唔係好敢再坐
係,上網搵唔到點解得,但我次次都係好用力踩住地面,會減輕好多不適,我真係唔係膠我都唔知點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞