突發!新加坡航空一客機緊急迫降曼谷機場 致1死30傷

819 回覆
87 Like 11 Dislike
咁就唔關機種事,應該短時間都唔敢搭飛機,
但點都有啲乘客要轉機/回程,我諗點都要有架機stand by
有冇得陸路或者搭船
Authorities in Bangkok reported a British citizen (73) on board died as result of a heart attack.

真係嚇死?
C兄搭開邊到去邊到嘅夜機
私家車要過肩 個插位又西 又冇得較鬆緊

飛機安全帶已經設計得好簡單 仲可以俾係較鬆緊
都要有人覺得攞佢命
但係坐長途唔飲水唔得,喉嚨乾足十幾個鐘
係,我撞到亂流心跳都去到百2,3
嚇死兩個?
有d First/Business class位都要3 point seat belt
比乘客/物件撞到打開者
我都係, 主要係我自己好怕去廁所
有時最出個位係陌生人, 又要人讓
廁所又可能要排隊
安全帶長期都係攬住, 係降落之後就最快除, 同班港豬鬥快落機
閱讀理解0分
本身去旅行玩/公幹嘅都幾慘
嚇完一輪仲要坐多轉機去新加坡
跟住又要飛返英國
https://x.com/tanlokethaipbs/status/1792915539569836424?s=46&t=Qi8YARy7sssu98I-2N2Fig

應該係死咗既英國人抬落機片段

唔怪得要emergency landing
艙內損毀嚴重
點解333座位
後面係343
唔同class?
始終目的地係新加坡,你點都要安排佢地落返去新加坡,
如果business trip, 更冇可能陸路啦,為有死頂
而家好多airline 都鼓勵 always loosely fasten
其實正常青少年體型以上,扣埋較到最鬆都唔會飛上天花

你唔鍾意扣,個組件擺係度都係會有意無意un 屎忽
真係唔明d人點解咁厭惡呢樣野,已經唔係私家車會主動索緊
唔係,呢位係受傷嘅
上面英文source話第一個死者係機上已pronounced dead

另一條片影到所有乘客落晒機後,有一位仲用毛巾蓋住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞