突發!新加坡航空一客機緊急迫降曼谷機場 致1死30傷

819 回覆
87 Like 11 Dislike
上個月就係去緊廁所有turbulence,屌佢老味我褲都無除但又唔夠力開門,又好急尿,結果喺廁所入面捉住條扶手捉咗5分鐘

一開始痾又有返氣流,個下真好驚成條褲濕哂咁出去
又好似係
嗰排衝上雲宵,先埋女同學衝去考空姐
依個post咪為快運加行李錢多一個優點
上面行李架少啲輕啲行李,有咩事都無咁傷
有次搭內陸機, 一粒鐘機程, 唔好彩落大雨, 唔清楚係唔係因為內陸機+細機所以唔會飛越雲層, 所以成程都好拋
真係要攬住個馬桶
話時話,咁樣傷左旅遊保條數點計?航空公司有冇得賠?
正常大部分時間都會係雲頂上面
機長和副機長還再國泰嗎?
我有次都係廁所入面有亂流, 好彩已痾完, 但就坐左係度等亂流過左先出返去, 但嗰時都好驚會被拋上天花, 或撞向旁邊
我一度希望航空公司係廁所都裝埋seatbelt, 雖然應該冇可能
上次EK由杜拜返香港飛到差唔多位又係長著安全帶,全程機忘記除咗派飯,得兩個鐘冇著
仲好似有段臨俯衝嘅錄音係機長同隔離打氣講加油
成日都好驚行去廁所途中突然有氣流
然後就冇然後啦
根據「FlightRadar24」航空網站的數據,這架客機從倫敦起飛後飛行了約11個小時,在完成穿越安達曼海並接近泰國時,客機在短短幾分鐘內從約37000英尺(約合11278米)的高度急劇下降至31000英尺(約合9449米),也就是說下降了約1829米。
搭CX都係咁 所以除左去廁所都無除過安全帶
如果痾屎唔知點死
sad到
我明呀,我個陣都驚捉唔實就gg,勁柒咁喺廁所撞嚟撞去都好傷
中國計,四川、西藏、雲南、貴州、廣西都係拋到hi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞