[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (23)

861 回覆
8 Like 8 Dislike
有無巴打有用過?
docomo會好啲
L11 同 wn-cs300係家用router, 唔係俾你帶出街用
wimax 剩係市區收得好, 自駕唔啱用

K4有comment話經常轉台而斷線,唔知有無得揀鎖死其中一個台

e5785係舊model, 好似話收得無咁好
我上次租U3, 收softbank收得好好
綠色?係咪AIS黎架
6月尾去大阪

主要都係睇地圖,正常上網,睇下片咁

本身諗住買SoftBank 5G, 但岩岩又有師兄劣評話收唔到

請問大家可唔可以推介一張比我
中聯通啦
想問下softbank張每日2gb有冇得喺日本買 同埋機場場有冇
mypacemarket
唔知你講邊張
機場嗰啲多數都係Docomo
個人意見,load空氣係好多人同時用,你個網順序低就有排都未輪到你
無話一定邊張卡就會
之前我用docomo U50,喺祭典會場一樣load咗幾個鐘空氣,反而朋友張超平垃圾softbank勉強上到網
頭post第3個張 我去10日 諗緊蛋定sim

SOFTBANK日本原生卡 30gb
mypacemarket 見到呢張, 用黎沖繩10日自駕夠唔夠?

定呢張好d?
15/30GB果款其實即係上面呢款,只不過係呢間舖頭佢自己印埋個joytel風格包裝裝住張卡

下面果款速度就快過上面果款,但每日2GB
謝謝巴打先

之前租過 爽 wifi 去大阪,download 人中之龍 8 50gb 左右,成個旅程去左 6日都 download 唔曬,玩 Fifa 仲要 lag 機,請問最頂 2個wifi egg 夠唔夠做??

謝謝巴打
夠做
係大城市多就Wimax Galaxy 5G 抵玩
去郊區多就FS050W
7. 中國聯通 4G日本8日卡, 行softbank. 8日6GB. 有12GB 版不過貴一截. 速度ok 不過高ping. 最大賣點係可以喺日本打出電話, 不過無打入嘅日本電話號碼. 亦無SMS 功能.

我買左呢張(6GB版+20分鐘香港電話), 但係我係香港開唔到卡, 要係日本先開到卡, 不過係可以收到香港電話既, 報告完畢
我嗰張7日$80
50GB你返酒店用wifi download好過
日本卡定蛋都係有公平使用條款(FUP)
每日得3GB高速, 貴啲嘅都有限10GB
沖繩自駕買左呢張
用緊K4,得4G但算OK

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞