[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (23)

861 回覆
8 Like 8 Dislike
台灣就直接去到桃園機場搵counter 啦
而且係無限上網
台灣、韓國、新加坡、澳洲一律機場買

前2無限,後2都有成50-100gb
唔係要share wifi 既話,買當地5G卡係ok既
唔係嘅話買返4g無限會好啲
truemove H 同 Softbank 5G日本卡 一樣一d. 唔好買死1張卡, 一死就全部卡死晒.
我係台灣買中華電信4G 都係share wifi, 冇問題
5g share wifi,台哥大有流量限制
今次大阪租U50

淡路去四条成日收唔到
到神戶又慢

去USJ又要lock 4G

但自己張SoftBank 就長期5G

感覺比樂天仲差

下次不再用
請問北海道去札幌,富良英,美瑛,Softbank張5G原生夠唔夠做?另外想問埋呢張咭可唔可以share wifi?
睇完頭post, 去10幾日嘅話係咪可以去到機場再買
買WiFi 蛋有無咩建議?
Galaxy 5G
FS050W
D. 以上皆非
8日 10GB 行4.5/5G 行Docomo 請推介
行富士山用所以唔要SoftBank

Trumove 可以鎖Docomo 台
但1日1G 唔太夠用
頭post 講sim 卡有10幾個point, 不過無一個係講去到機場再買
用多過1GB 一日嘅, 得2個選項, 一係 DJBcard ultra 嘅 eSim (不過行softbank) , 一係日本當地租docomo 嘅 wifi 蛋.
DJB 唔係Ultra依家同Banana一樣,用幾日就限速
我無用過DJBcard plus 唔知佢點運作 , 不過上次用DJBcard ultra 係真係無乜點限速. 我平均一日用2GB+ 都無大問題.
Ultra是可以,但是用SoftBank ,其他Plus好似中華

求救呀各位ching,我係Pixel 7 Pro用家

小弟買左張中聯通KDDI諗住喺東京用,但根本收唔到 有無人知 人在東京應該買邊張上網卡好

不勝感激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞