[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (23)

861 回覆
8 Like 8 Dislike
之前九州都係用呢張,叫做正正常常。
觀塘買卡既話,係咪主要都係響觀塘廣場果邊買
想問各位巴打呢幾個KDDI有冇分別?
用緊KDDI數據,如果用自動揀台嘅話佢會喺背景不斷轉台搞到斷網,依家揀死一個好似再冇發生
呢張sb 5日卡,iPhone 用係咪唔洗加profile/自己入apn就用得
唔洗set APN即插即用 漫遊都唔洗開
唔該曬師兄

最後租左docomo 5G U50

玩左三日迪士尼

每日都係入園前排隊會冇訊號(連到wifi但係冇數據)
但係臨入場個下又會通翻
又快又順搶到曬要玩嘅pass
呢張同comst 比較 邊張好用d?
佢冇comst唔知開唔開到卡嘅風險

缺點就係唔可以喺香港插定
同埋pixel用唔到

依隻如何
係味即插即用
咩都唔使搞
Thx咁即是要香港整定
呢張好差
係大阪、京都任何一個地方都好慢,Load 個網頁以為返咗3G年代
我自己冇用過comst所以比較唔到
呢張市區speedtest都試過200, 300Mbps download
爆左2GB真係要等12點reset先上到網
想問唔可以插定嘅意思
係咪如果之前香港插咗
要喺日本拎返出嚟再插過入去

因為我宜家係日本download晒setting都未用到
已經連左日本wifi
#236咁
Reset iphone network就ok
依家有邊張卡可以喺香港收日本短信同埋打電話去日本?
打電話一定無
要有日本長期在住身份, 再喺日本申請

有需要打出又要平嘅可以用Skype call
申手問下東北地區有沒有什麼卡推薦?(銀山乳頭藏王)
之前用過mypacemarket唔錯,但東北感覺比較鄉郊真係要問清楚
想請問下去東京5日
WiMAX 5G SCR01SWU 無制限 1台
用呢條link https://www.wifi-rental.com/price?ref=kakaku.com
成田拎還, 5日1,588円, 咁平有冇伏?
唔該哂
無伏
呢隻舊年7月喺大阪用過,都冇去咩鄉下地方,係有一兩個位會收唔到
黎緊去東京仲考慮緊用唔用好
不過優點係電量好夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞