[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (23)

975 回覆
9 Like 8 Dislike
請問nettrust au 個sim card 依家可以邊度買?amazon jp條link 依家唔work
tg: cw007
葵廣見到有同一個design但係轉咗啲色水同埋變咗4.5G
係咪都係流嘢
右上角有FTT唔洗諗
富達電訊垃圾沒有之一
應該斷晒貨.
有無用開estk esim嘅講下好唔好用
包裝我唔清楚,但SOFTBANK卡係有4G或5G版本比我地揀開邊種
其實而家全香港嘅「所有」SOFTBANK卡都係由同一供應商提供,單以SIM卡質素黎講並無所謂垃圾定唔垃圾。又,客服係由每間店自己做返
lock docomo
Pace巴
你係業內人士 想問下如果得一間softbank供應商
照計應該網速同ping唔會差太遠?另外點解有啲卡要開roaming先用到 有啲又唔洗?
如果係用softbank本地network根本唔應該要開漫遊
P.S. FTT之前聯絡過客服 垃圾級別 fyi
日計本地原生網絡卡係全港都係同一供應商供應,但SoftBank仲有好多plan或漫遊如bottle嗰啲。
想問下docomo有冇update 話 pixel 7a 等等可以用到?舊年試過一次完全連唔到,今年三月又試過唔得
docomo? 用唔到嗰張係softbank喎
係呀 iij docomo 試兩次都唔得

Report番,又幾好玩,雙sim iphone都可以行esim
下個月先去日本試
應該係你設定問題
從來未聽過話用唔到
truemove h用docomo 甚至IIJMIO自己出嘅卡我都用到

利申 7pro
你係日系機?
嗰時乜都搵過曬搞過曬啲settings整極都唔得
一塞返落舊機pixel 4a 就無問題,好撚on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞