[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (23)

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
truemove H
直用
好奇一問你地買隻wifi蛋係有咩用途
一直郁好想知點解docomo U50貴過SCR01SWU成倍咁多
因為Wiimax 唔係到到收到. 而當你用唔到個wimax 個陣, 你用佢另一個mode 就得15GB data. Docomo 5G U50 係無呢個限制. 所以WiMAX 5G SCR01SWU 只適合成個trip 都係市區內.

https://www.wifi-rental.com/modal/77/1/
明白所以佢哋係用緊唔同plan?
wimax 係用另一個network. 佢唔係5G 黎, 你當係一個大範圍嘅Wifi 咁. 主要市區cover. 當佢無cover 就跳去5G network, 呢個得15GB data.
呢間嘢唔見佢有得揀
應該只能夠送上門
我見拎可以送上門
但又冇還機地址
求大神解答,弱弱一問,去8日福岡同熊本自駕遊,買電話卡定係租wifi蛋比較好?
同埋想求Wi-Fi蛋嘅推介,感激感激
上面兩頁講曬
因為黎緊會係日本留2 3個月
想問下有冇卡推薦?定建議都係買幾張30日算

同會唔會建議搞esim
唔該哂
mypacemarket有多過30日

啱啱有兄弟解答咗,我開通完要等幾個鐘
中間我見到有彈出5G字眼,但係1秒之後就消失跟住再出現返又再消失 係咪正常嘅表現?
點睇Banana Travel sim 卡? 係咪真係會好慢?
lm
Docomo>>>>>>KDDI
9up
pixel先有問題
趕時間照買咗joytel到時試完再分享睇下有無伏
無限任用黎講唔算慢
最高速度唔見有超過50Mbps
我上星期去五日用咗22GB
如果你碌IG睇YouTube完全冇問題
ps 佢係香港卡租CMlink
Thanks
你買KDDI?
我4月用嗰陣長期低過10mbps
我係用eSIM 5G版
收Softbank
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞