[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (23)

861 回覆
8 Like 8 Dislike
8月去旅行,Comst電話卡見可以經7仔增值,有冇人試過,我俾錢同俾咩佢先知? 買10GB卡可以增值3GB / 5GB?
唔該想問下truemove 8gb 10日 新版嗰隻
個包裝係唔係變咗細細張好似手心咁大?
應該大部份人都會網上增值掛
係細咗
thx 雪菜巴
藍色Lucky2 中日韓台澳

平日朝早8點 名古屋站

平日晏晝5點 名古屋站

星期日晏晝2點 名古屋站

伊勢市站

和歌山市

USJ
樂天calendar

平日朝早8點 名古屋站

平日晏晝5點 名古屋站

星期日晏晝2點 名古屋站

伊勢市站

和歌山市

USJ
留意番首頁 point 10
想問下8日北海道(札幌﹑小樽﹑富良野﹑美瑛﹑旭川﹑登別)當中有5日會自駕﹐有冇邊隻卡推薦? Truemove H 10日8GB夠唔夠做? 唔想用蛋share....先謝
勉強都夠嘅
同朋友同期去大阪
Comst同AU各自用,快同順係Comst,
但Nettrust au 都真係唔錯,又唔洗搞APN方便,多個好選擇,
5g softbank 前次去青森過仙台斷到仆街
可以,要login返(你開通個時整既ac),之後按增值(便利店),揀返你要咩plan (10gb最抵其實),佢會有個barcode 比店員du機,之後比錢就ok
au 我iphone15pro唔使搞apn
Softbank 大城市無咩問題
想請問Softbank 5G日本卡廟街有無得買? 同埋如果係日本要打電話book 餐廳, 一般係用skype?
唔睇片實夠。我去8日都用剩3g
真係唔知廟街有電話卡舖頭
你可以揀用skype
USJ 咁多人都咁勁?咁如果得3G一個月咪一嘢試完?
嗰陣行緊5G,唔知有冇令上下載變快咗

反正每個月3GB,又唔係成日去日本,嗰個月用晒data咪轉用第張鴨記卡
見到10GB $65。
應冇$60了
邊到$65
C出口至西九嗰段搵下
黎緊要去自駕 睇完文建議要低ping既卡
即係最好買日本原生卡?
但係又用緊pixel 8 pro
網上面話pixel 6-8唔能夠持續連線
咁會有咩卡推薦?
本來想試 softbank, 但睇前面話 pixel 同 softbank 唔夾,
所以買左呢張去9州, 一路用落都無乜問題.
comst
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞