[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (23)

861 回覆
8 Like 8 Dislike
轉左K4, 後日出發, 到時再report
咪一鳩樣
寫係原生卡
買多左張trumove做後備

其實主要分別係data 量. 隻蛋收到wimax 個陣係無限data, 收唔到行5G 個陣包15GB data. 以呢個價錢, 無乜幾多張sim 可以有咁嘅data 量而速度上到500Mb/s+.
有2張eSIM 5days 半價出售
中港澳不能用
有意tg :https://t.me/B88998899
上兩個星期,去6日5夜,用左4GB幾。
搭車打機/上連登或者睇網頁&聽歌/電台。
正常通訊軟件使用傾計send相嘅使用量,有po嘢上ig

不過依家蛋係抵左。只係有時落機時嘅時間可能過左租/還嘅辦公時間就麻煩啲。
賣哂咋,過兩日會返貨
來貨係無包裝,唔同鋪就自己印包裝或直接賣咁解囉
>1人用你唔會分頭行咩 走開咗就斷網
坐底都係要一人一張卡 去短trip一般卡真係夠用

有冇人用過呢張卡
買完先覺得好似伏伏地
想問下樂天回線張卡用viber打出去係咪唔會顯示電話號碼?
想book個間餐廳要有顯示號碼既來電先預約到
有來電顯示
你用咩number註冊 來電顯示就咩number
試咗打俾個日本fd,佢話來電顯示冇number
係咪要較設定?
應該冇特別set過咩
我之前去日本好記得我打落鋪頭 人地話我來電顯示個號碼同填form個陣唔同左 所以我都幾肯定有來電顯示

頭先試左次自己打俾自己 來電顯示都係出日本號碼
睇過d台仔post, 用viber 唔係間間電訊商都會出到電話號碼
上次坐多少少長電車有一兩日爆咗2gb limit 嗰下要搵朋友share都幾撚尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞