[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (23)

987 回覆
9 Like 8 Dislike
要小心揀 有機會會中伏
nippon sim有出好多款, 信唔信得多, 見最多人買
多人用 但係預咗快極有個譜
https://www.amazon.co.jp/-/en/gp/product/B0CV7KCPSK/ref=ox_sc_act_title_4?smid=AD9Q1ZNW9BW1L&th=1
呢款好抵, 但問題係佢寫11/8/24, 11月8號過期? 冇理由係8月11過期?
如果係8月11已經過左期
另外佢有30G 180日, 如果平時半年內去多次其實仲抵過次次買8G 10日
日本日期寫法係跟美國 月份擺前面
呢啲卡要小心睇清楚會唔會話30日內冇用過就會自動失效
佢官網有得send中文去問
買過張nippon sim 15日任用慢到仆街
頂唔順搞到我要轉卡
同街人係鴨記是但賣幾十蚊都快過我
買左每日2GB 果張,係唔係都幾快?
https://simegg.city/2023/06/26/%e6%a5%bd%e5%a4%a9calendar-world-7gb%e4%b8%80%e5%b9%b4%e5%8d%a1/

要寫到嘅都係晒裡面. 當然, 無包生仔. 睇呢度用過嘅人話無問題係收到sms. Your mileage may vary.
無, 等你report
https://simegg.city/2022/12/17/nippon-sim/

日本amazon 買到嘅sim 唔代表係會快............... 上面係好多垃圾卡.
弱弱一問,租咗隻日本Wi-Fi蛋,但係唔覺意開通宵,部電話喺背後download咗20 GB,第二日即刻好慢速,係咪冇得救?
多謝Ching 解答。下次我會小心啲。唯有當提早用完
視乎你個plan點計
等第二日就會自動回血
如果你用爆咗成個月嘅上限咁就冇計
我覺得係要email 屌.

你cap 埋圖直接send 番俾租個間野. 睇佢地點答. 我唯一諗到嘅就係見你遊客訂老點你.
啱啱check咗,應該真係用爆咗琴日quota,今日回血冇事
買咗1張ftt softbank 15gb 無限日數卡同1張30gb,用完15gb換另一張30gb後check數據個網都係顯示舊個張。有無人遇過同一個問題,點解決?
換browser 得唔得
ok了,原來要清瀏覽紀錄網站資料
用緊iphone 12, 我手機已經有2張sim卡, 請問咁樣係咪都仲用到esim?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞