[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (23)

861 回覆
8 Like 8 Dislike
爬左陣po
先發現原來pixel用唔到張SOFTBANK 5G
有冇人知仲有邊張係好?

BTW 去東京10日
有冇咩特別要求?
用唔到softbank都係得TrueMove H
mypacemarket都得嘅
最緊係用到10日 8GB左右
用完8GB都仲有網絡
其次先係速度(始終pixel太麻煩 冇得強求
見佢$80有8GB/10天幾似幾抵
但會唔會好慢
#1 blog有speedtest result
深水埗買左張softbank卡然後去到日本發現用唔到
張卡係電話入面顯示smartone hk
條友係咪明呃我
要實名?
影黎睇下
呢張卡本身係多國白卡,會認到當地供應商但因為橆plan所以係用唔到

其實我地唔建議客人喺日本以外插卡
我中過招係香港插咗卡唔小心enable 張卡
去到已經用唔到……
即係佢變左香港卡
想請教下去關西一帶,由廣島開始 - > 和歌山,14日~
用左好多年sim2fly, 但追完po, 見大家依家都推介Truemove H。
如果sim2fly V.S. Truemove H 係咪大家都係推介Truemove H好D?
我預左不論sim2fly定係Truemove H,都會買兩張for 14日。
thx
差唔多質素 冇理由畀貴啲買AIS
岩岩用完去北陸8日,速度ok,用唔晒添,只係去到太鄉郊有機會收唔到
但gb數黎講truemove多過ais,所以我都無再買ais
唔該晒~
原來Truemove H再平D
明白~
我今轉唔會去到太鄉郊, 試下Truemove H先
上星期去完
air2fly 可以自己search到連最好嘅台,同埋都上到5G
反而老婆用truemove 有時要手動揀台先得,今次比較唔穩定
想問去大阪+自駕遊去四國有冇咩好推介(10日)
見大家話SoftBank一般
巴打,手動揀台即係會無啦啦斷晒network ?
要自己入電話個settings 度search 過另一個台?
係,老婆用緊iphone ,突然斷咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞