[親生仔] Google Pixel 討論區 (112) Pixel 8a 新登場

1001 回覆
2 Like 4 Dislike

想問咁多位巴打
部機係咪玩完
成個mon 黑晒
但係部機係有反應
有通知同埋會震
想問下呢個情況有冇得搞
Thx
有時鐘喺度叫成個Mon黑晒
撥開佢之後成個mon黑咗無反應
利申搞番掂

其實app icon係點樣定?
個app轉icon ,安裝左又冇轉
有啲又會縮細
你google揾下點flash過個os 著得就未死
我都想知
有 d icon 明明淨色底都會縮返做正方
真•午餐肉
好L樣衰
學apple做玫瑰金唔好咩
8月中就出
等得咪等埋先
近日想換電話, 好似直接買pixel 8就ok? 應該pixel 10先會有大分別?
個人要求: android, no bloat
用途:
基本上網, 主要電腦做野/打機
間中玩1隻game
少影相, 少用social media
電話plan好以得4G

check咗唔影相買pro冇意思
pixel 9好似係minor upgrade, 聽講冇fix所謂modem問題
pixel 8 256GB 睇price hk~$4500, pixel 9應該最少都$5500 + 要等水貨/Amazon, 冇乜分別我就決定買pixel 8
另外日水會唔會再平啲? 唔care影相聲
等pixel 10a 真係好辛苦

要部4a 5g 捱多2年
暫時睇
升級比較大係fingerprint sensor傳聞轉ultrasonic
睇你介唔介意optical
唔介意就直接買8啦
咩分家
2隻都未用過,有乜分別?
好耐無update想問8 pro 宜家香港點用到5G?
手濕嘅話超聲波會容易解鎖啲,同埋夜晚用解鎖唔會中太陽拳
等緊12嗰啲都未出聲
root機
光學冇咁揀Mon貼,用咩Mon貼都得,但就速度冇超聲波快,同埋好似上面Ching講咁濕水就冇辦法辨識

超聲波辨識速度快,濕水都得,但就比較揀Mon貼

你如果有留意Mon貼嘅話,有啲Mon貼成塊中下部分有個圓圈空咗嘅,就係因為個超聲波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞