[親生仔] Google Pixel 討論區 (112) Pixel 8a 新登場

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
8 差唔多價錢 但相機好過 8a
毒撚唔影相
8a條黑邊搞不掂
有無5G
8個晶片封裝技術係好過a
個mon好過a

裝咗Gemini App點解用唔到嘅?
係咪Pixel 6冇得用?
香港冇得用
自膠你個時間好似唔係喺香港

你喺邊?
英國
佢意思係咪名額有限?
正常嚟講應該唔會名額有限喎兩個禮拜之前已經可以用

可能未push到你嗰度

Gemini app for Android & iOS is now rolling out to UK, Europe
https://9to5google.com/2024/06/05/gemini-uk-europe/
話說噚日Google終於將Magic Editor push俾我其他電話

我攞上手試,發覺同一張相,同一樣嘅編輯動作,用Pixel編輯點都比用第三方device編輯要準啲

好似要為公園清除喺背景嘅人,用第三方device嘅一係就填咗Pat白色,完全同背景唔夾,一係就填到縮細睇都好明顯,就算重新生成新嘅樣張都差唔多,反而Pixel嘅冇咁嘅問題,第一張就已經成功咁將其他背景有嘅嘢copy咗去塗抹嘅人上面

不過我冇Samsung,唔知Samsung嘅用Magic Editor會係點
你比張圖黎 幫你試
Download咗Install埋,但一開就話
Gemini isn't available
Gemini is gradually expanding to more accounts.

我用網頁又用到,關唔關我用Pixel 6事?
Pixel 5用緊
可以試下twitter揾佢地 真係有人reply 你喺official support 地區就善用下佢地啲服務啦
係差expand嗰個功能 但普遍都幾好
有有人覺得自從出咗magic editor,手機原本個magic eraser差咗好多。以前就話背景太花,會影響magic eraser,但最近發覺magic eraser連平時應該erase到無乜破綻嘅相都搞到擺明P過圖。

magic editor用AI當然係會更好,但最近發覺本身機入面magic eraser好似連基本都搞唔掂。係咪想推人用AI
magic editor下下要backup張相上google photos (

想問samsung機有samsung cloud做backup
pixel機又點backup法
等出9先買8, 定係即刻衝8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞