[親生仔] Google Pixel 討論區 (112) Pixel 8a 新登場

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
請問pixel 8a 有冇辦法用到香港5G 網絡?
用非香港SIM卡,例如台灣SIM卡

btw幾中意呢個lockscreen 鐘
但唔知幾時開始,唔識轉夜晚,我印象中,剛出自定義lockscreen 會轉月亮

你地pixel 7 8會唔會轉?
我7P得一舊雲咋喎
有無cheap cheap防窺mon貼係用到指模
鬼域個價貴好多,e字公司都做左好耐Pixel系列,個評價好好喎
我去e字買過P8,個盒係cut左封條嘅,不過我就唔太care所以照買
反而我去細舖買過P5,價好平兼個盒係有封條,個老細話係新機,但咁平我都估係翻新架啦,果然用一排前鏡就入晒塵,應該係換過玻璃
封條開過真係不了 照咁睇領域正路d,寧願貴少少,不明來歷細鋪真係博唔過
etopia唔算不明來歷啦
咁又係,純粹心理關口
想問pixel 7 有冇得開wifi calling?
好地地etopia 做咩開人封條水貨壞咗都冇保啦
拎貨時有講話如果部機有問題要1日定3日內要通知佢地換機
check一轉先似係為減少客有問題換機
不過實情得佢行內人知
我有部剛升an14的機,會轉月亮
請問有冇邊部機行 android 12 又打到機?
點解要行android 12?
因為 vmos 行 13 都會成日 force close
用我部 sony 5ii 行 vmos 冇 hang 過
不過個 moon 一條條線頂唔順
我早幾個月喺佢哋度買 7 pro
封條完好無缺
繼續粗框 我屌你老母
轉Garmin 好過
我記得Garmin同支那有關係
面冇諗過係近排香港都係得舊雲
apple尋日啲demo啲色係有啲核突唔知點講 隻色怪怪地咁

仲有一樣野係佢quick setting嗰個改動 以ux黎講係數consistency 拉落黎嘅野竟然dismiss係tap space位而唔係向上swipe 望到即係屌出聲 明明iOS呢啲ux係做得仔細
早幾日轉返用Pixel 8 Pro,今日去咗CSL轉張實體SIM做 esim,過程好順利

不過要借佢地wifi先可以 activate個 esim。因為簽完張紙仔confirm 話轉,佢比個有封條嘅信封我,個QR code喺裡面,我舊果張實體sim果一刻已經廢咗,我又冇帶多一部電話做hotspot, 好彩佢肯比WiFi我用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞