[親生仔] Google Pixel 討論區 (112) Pixel 8a 新登場

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
可能唔係英國人 你睇下個名應該係印狗定差仔嚟
買8啦,佢個Mon有額外多3年保
https://support.google.com/pixelphone/answer/15009955?hl=zh-Hant

Google 判定只有少數 Pixel 8 裝置可能會發生螢幕顯示垂直線和畫面不停閃爍的問題。有鑑於此,Google 推出延長維修計畫,為受影響的 Pixel 8 裝置提供 3 年維修服務 (從消費者向零售商購買原裝產品當日起算)。

假如你的 Pixel 8 裝置有以下情況,可能符合延長維修計畫的資格:

螢幕上顯示從底部連到頂端的垂直線,或是畫面不同閃爍,而且
具有由 Google 或授權維修合作夥伴認定,符合此計劃資格的裝置識別碼 (例如 IMEI 或序號)
英國日常
escalate上去啦唔好蝕俾濕鳩英馬
Abdul,Sanket
一味講sorry 我好同情你,之後就好公式咁一尾叫我運件貨過黎我地先會做野,完全唔答我運費會唔會退返比我。
師兄,escalate上去即係咩意思
終於明點解英國佬會賣鴉片比中國,因為賤格
叫佢connect 你去佢個manager
普通CS淨係識遊花園少做少錯
算唔算又俾samsung又跣一鑊
講左好多次 唔好去英馬買架啦。。。。獲氣一羅羅
關咩事,Pixel系列長期無錢賺,Google於是為慳成本成日貪平向啲大廠嘅買次貨零件落Pixel,或者用啲上幾代嘅零件
結果就係每一代Pixel或者a系,都總有至少1-2樣比較嚴重嘅硬件缺陷,絶對同成本控制有關,唔係巧合
8仔係用三星靚mon 好似仲係第一款機用呢隻mon
用緊8真心唔覺有幾靚,對比P5我覺得無分別,只係多左120hz,甚至我個人偏好P5個芒顏色順眼啲
不過都係嗰句,Pixel 銷量少,又無錢賺,你唔好期望佢會肯花大錢落去硬件到,之前直頭有傳聞話部份大廠唔想賣最靚嘅零件俾google ,因為要留返有限嘅產能首先應付啲大户例如Apple
我依家部8仔就係有綠線
但美水野 佢加長我保我都唔知點整好
通常都係RMA 應該係換過部比你
美馬都係啦
早兩年話更加揼本落硬件研發度 銷量都升緊 當然冇得同apple Samsung比 但的確係比過去投放更多資源 marketing都擺多左 門市美國開左兩間 同埋今年pixel發佈會好似東西岸都有搞

佢個mon顯色準 光度高 靚野黎 發佈會由特登提過個mon
有冇巴絲喺友和買過?有冇伏?
見佢個價都ok 同埋算大型水貨鋪
領域就貴多五舊水
Samsung呢幾年綠線都唔係啲咩新聞
Google又點會唔知
佢都話自己係美水,點行RMA process
我7P就係一年幾前喺Yoho買

So far一啲問題都冇
淨係睇連登呢度年年 pixel 訂機都係好多一肚氣, 都仲要仲伏 ...
我見領域有得賣,想問啲機有冇問題
我以為佢講美水係自己買既美國水貸
如果係自己經google store/sold by amazon 買就應該有RMA
十幾年前專賣水貨都有名你叫鬼域
驚咪去日本旅行買,自己唔去都有朋友去掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞